NOT Beurs 2023
NOT NBDB

NBD Biblion is ook dit keer weer te vinden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), de grootste vakbeurs van de onderwijsbranche. Kom je langs bij de stand van NBD Biblion?

Meld je gratis aan

Senior Medewerker Financiële Administratie

Gaat jouw hart sneller kloppen als je structuur kunt aanbrengen?  Zin om bij te dragen aan een duurzame maatschappij? Stap dan de innovatieve wereld van NBD Biblion binnen!

Wat doet NBD Biblion?

NBD Biblion is van oudsher de plek waar bibliotheken en (school)mediatheken boeken bestellen voor hun collectie. Inmiddels leveren we jaarlijks ruim 2 miljoen boeken plankklaar op en zijn we doorgegroeid naar een volwaardige servicepartner. Samen met ruim 150 medewerkers leveren we een innovatief pakket producten en diensten die bijdragen aan het succes van openbare bibliotheken en (school)mediatheken. Dat doen we zonder winstoogmerk, als stichting.

Wat ga je doen?

NBD Biblion maakt momenteel een digitale transitie door. In deze veranderende omgeving zorgt onze afdeling Finance ervoor dat alle financiële stromen in goede banen worden geleid. Wij hebben een stichting met daaronder 4 BV’s, verdeeld over 3 locaties. Wij zoeken een nieuwe collega die hier als Senior Medewerker Financiële Administratie zijn of haar tanden in wil zetten.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Debiteurenbeheer van onze 5 entiteiten, inclusief contact onderhouden met klanten over facturen
 • Inboeken van inkoopfacturen
 • Beheer van creditcardbetalingen
 • Er samen met onze salarisadministratie voor zorgen dat onze collega’s worden uitbetaald
 • Facturering van diverse producten en diensten. Hieronder valt de handmatige facturering en beheer van ons Omslagstelsel

Wie ben jij?

Als Senior Medewerker Financiële Administratie ben je bovenal nauwkeurig. Je hebt een gezonde drive om gegevens te controleren op juistheid en je vindt het fijn structuur aan te brengen in alles wat je doet. Daarnaast ben je communicatief vaardig en een echte teamplayer. Zo coach je graag collega’s en sta je open voor nieuwe manieren van werken en/of nieuwe systemen die we zouden kunnen inzetten. Je bent een verbinder, je hebt humor en je bent proactief.

Verder vinden we de volgende punten belangrijk:

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding op gebied van bedrijfsadministratie
 • Je heb minimaal 3 jaar recente werkervaring met bovenstaand takenpakket
 • Je kunt goed overweg met moderne software
 • Je bent betrokken, niet alleen bij de ontwikkelingen in je vakgebied maar ook bij je team en bij de organisatie
 • Je hebt een tactvolle, flexibele en transparante werkhouding
 • Je hebt een brede interesse in lezen, taal en boeken

Ervaring met salarisadministratie is een pre.

Wat bieden wij?

NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling.
Naast een marktconform salaris: (€ 2.850,- / € 3.650,- bij een dienstverband van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bedrijfsfitness, een prachtige werkplek en korting op boeken.

Wil je samen met ons vooruitgang boeken? Stuur dan je CV met motivatiebrief naar: solliciteren@nbdbiblion.nl. Als je vragen hebt over de functie, neem dan contact op met vacaturehouder Francien via: francien.van.der.wal@nbdbiblion.nl. We hopen snel van je te horen!

Ben jij nieuwsgierig wat wij allemaal doen? En wil je meer te weten komen over NBD Biblion? Bekijk dan onze pagina Over NBD Biblion en lees het laatste Nieuws.