Opleiding collectioneren

Content Coördinator

32-36 uur per week 

  • Houd jij van het lezen van/over boeken; van jeugdliteratuur tot young adult en volwassenliteratuur?
  • Kan jij je verplaatsen in onze grootste groep bezoekers, die op de middelbare school: leerlingen en docenten.
  • En ben jij digitaal creatief, vind je het leuk om bijvoorbeeld content uit te zetten op de nieuwste social platformen en houd je de laatste trends in de gaten wat betreft AI en online ontwikkelingen?

Dan ben jij degene die we zoeken in het digitale team van NBD Biblion en ga je voornamelijk aan de slag voor Uittrekselbank en Literom.

Jouw dag als content coördinator

Je dag begint met een rondje socials. Welke boeken worden er gepromoot op Insta of TikTok, zijn er nog vragen van docenten op Facebook of LinkedIn waar wij antwoord op kunnen geven of heb je juist iets leuks gehoord in een podcast over het boekenvak?

Daarna ga je naar de standup met je collega’s van het digitale team. Jij hebt je plan voor die dag al klaar. Vandaag selecteer je de recensies voor Literom. Alle relevante dag- en weekbladen neem je door en je kiest welke recensies er voor onze doelgroep relevant zijn. Deze recensies plaats je in het CMS. Wanneer nodig overleg je met collega’s van Data of zij nog metadata kunnen toevoegen zodat de boeken goed gevonden worden. Bij het invoeren kom je nog een bug tegen die je meteen even meldt bij de ontwikkelaar.

In de middag ga je aan de slag met de Uittrekselbank. Je plaatst de uittreksels en kijkt meteen even of de planning voor de nieuwe uittreksels nog goed loopt, waar nodig bel of mail je even met de externe redacteuren om hier over te overleggen.

Tussendoor ga je in overleg met het marketingteam en geef je ze input over de campagne die we willen gaan doen rondom Young Adult-boeken. Door een gesprek met een docent eerder die week kom je nog op een idee voor een eigen social kanaal. Je overlegt met de product owner om te kijken hoe je dat idee misschien zelf wel tot uitvoer kunnen brengen. Dan is je dag alweer om, je hebt genoeg ideeën om de volgende dag weer mee aan de slag te gaan!

In het kort

  • De content coördinator van Literom en Uittrekselbank heeft een grote rol in de selectie en plaatsing van de content (tekst en beeld) op Literom en Uittrekselbank en gelieerde platformen (socials, whitepapers).
  • Het zelf kunnen maken en bewerken van beeldmateriaal is een pre.  
  • Je bent vindingrijk en pro-actief, maar ook gefocust en leergierig.
  • Je houdt contact met de eindgebruiker en de (externe) pool aan medewerkers van Literom & Uittrekselbank.
  • Je signaleert en meldt technische problemen.
  • Je geeft input om de contentstrategie te verbeteren aan de hand van de trends die je hoort in de markt.
  • Daarnaast ben je onderdeel van het digitale team van NBD Biblion, interesse in online ontwikkelingen is dus een pre.

Wat bieden wij jou?

NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (€ 3.000 – € 3.800 bpm op basis van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportactiviteiten in onze eigen sportzaal, een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget, een bibliotheek abonnement en de mogelijkheid extra verlofdagen te kopen. Ook kun je vanuit huis werken en krijg je van ons een mobiele telefoon en laptop. Ons hypermoderne kantoor in Zoetermeer beschikt over ruime, gratis parkeergelegenheid en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Solliciteren

Wil je meewerken aan het bevorderen van leer én leesplezier? Stap dan binnen in de innovatieve wereld van NBD Biblion en solliciteer! Wil je meer weten over de vacature, dan kan je contact opnemen met esther.laan@nbdbiblion.nl of stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl.

 

Solliciteren

Ben jij er klaar voor om bibliotheken te helpen op het gebied van leesbevordering en ontwikkelen van digitale vaardigheden? Stap dan binnen in de innovatieve wereld van NBD Biblion en solliciteer! Stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl

Proces solliciteren NBD B4

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met Esther Laan (esther.laan@nbdbiblion.nl) of stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl.