financial controller

Business Proces Manager

32-36 uur per week 

Processen zo efficiënt mogelijk laten verlopen, dat is jou op het lijf geschreven. Je handen jeuken als je verbeteringen ziet en wil er dan ook direct mee aan de slag. Bij NBD Biblion krijg je de ruimte om als Business Proces Manager de handschoen op te pakken en het volledige boekproces te optimaliseren van binnenkomst tot uitgave. Je mag bij ons lekker proactief aan de slag met het realiseren van verbeterslagen én maak vooral ook gebruik van alle kennis die we in huis hebben. Help jij ons mee vooruitgang te boeken?

Jij zorgt voor de brug …
… tussen business en onze IT-collega’s, maar ook tussen business en externe partijen (ontwikkelaars van technische producten). Jouw blik reikt verder dan alleen het administratieve proces én dat maakt het bij NBD Biblion ook zo interessant. Vanaf het moment dat het boek binnenkomt en door onze binderij heengaat, totdat het boek met een nieuwe kaft klaarligt voor vertrek naar de bibliotheken. Aan dit volledige proces draag jij bij. Je vindt het leuk om in deze verschillende onderdelen te duiken en het gesprek aan te gaan om zó te zien waar de verbeterslagen liggen. Dat doe je niet alleen intern, maar ook door contact op te nemen met leveranciers en functioneel beheerders van bibliotheken. Geen enkel proces gaat aan jou voorbij!

Je komt in een team …
… van 4 collega’s en bent onderdeel van de Business IT-afdeling. We zijn groeiend en willen op korte termijn uitbreiden naar 8 specialisten. Jij bent de specialist in het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen. Maar misschien heb je nog geen enkele ervaring in de bibliotheekwereld. Geen enkel probleem! Je directe mede-collega kent de bibliotheekwereld en NBD Biblion op haar duimpje en maakt je hierin graag wijzer. Samen met haar werk je dan ook intensief samen om kennis en ervaringen te delen, zodat je elkaar kan opvangen als dat nodig is.
En we hebben niet stil gezeten. Deze zomer is NBD Biblion nog overgestapt naar een nieuw en modern ERP systeem (Infor OS ERP-systeem), om alle nieuwe voordelen te benutten. Daar duik jij in en neemt collega’s graag mee welke nieuwe opties ingezet kunnen worden om onze processen verder te verbeteren.

Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder!

Wat bieden wij jou?

NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (tussen de € 3700-5000 bpm op basis van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportactiviteiten in onze eigen sportzaal, een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget, een bibliotheekabonnement en de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen. Directe samenwerking en aanwezigheid op kantoor is erg belangrijk voor deze rol, maar natuurlijk kun je een dag per week vanuit huis werken. Je krijgt van ons een laptop. Ons hypermoderne kantoor in Zoetermeer beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Wat breng je mee?

  • Bedrijfsprocessen begrijp jij goed en je kan de vertaalslag maken naar het ERP systeem. Je hebt 2 tot 5 jaar recente werkervaring in een soortgelijke rol en een Bachelor diploma in Informatiesystemen, Informatiemanagement, Bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied. Nieuwe (digitale) technologieën maak jij je snel eigen.
     
  • In deze rol is samenwerken met teamgenoten en externe partijen erg belangrijk. Daarin ben jij niet afwachtend maar neemt vooral het initiatief en denkt oplossingsgericht.
     
  • Je hebt een ontdekkingsreizigersmentaliteit: je bent inventief en nieuwsgierig. Je bent een conceptueel denker, je bent analytisch sterk en je ziet overal mogelijkheden.
     
  • Je hebt interesse in boeken en kan je helemaal vinden in ons motto ‘iedereen komt verder met toegang tot informatie en inspiratie’.

Wat doet NBD Biblion?

NBD Biblion biedt bibliotheken en scholen middelen om hun doelen te behalen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en een leven vol ontwikkeling.

Als Business Proces Manager zorg jij dat alle interne en externe processen soepel verlopen om (school) bibliotheken te kunnen bedienen. Van inkoop naar selecteren tot bibliotheek klaarmaken. Je volgt de reis van het boek door het hele bedrijf van A tot Z.

Solliciteren

Ben jij die proactieve collega die alles weet van optimaliseren en graag werkt in een team met IT-collega’s? En wil je meewerken aan het bevorderen van leer- én leesplezier? Stap dan binnen in de innovatieve wereld van NBD Biblion en solliciteer!

Stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl.

Proces solliciteren NBD B4

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact met Merijn van den Heuvel op 06-50 65 42 36 of via merijn.van.den.heuvel@nbdbiblion.nl. Hij vertelt je graag meer!