Allround Marketeer

Allround Marketeer

32-36 uur per week 

Als Allround Marketeer binnen het Klant-team van NBD Biblion help je bibliotheken en scholen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en digitale vaardigheden. Je bent verantwoordelijk voor de (online) marketing van de collectie en digitale diensten. Je werkt nauw samen met de Product Owners en Accountmanagers. Door je te verdiepen in de wensen en het gedrag van onze klanten en de ontwikkelingen in de markt te volgen weet je wat er speelt en signaleer je kansen. Op basis van verzamelde klant en markt data kom je met nieuwe initiatieven die bijdragen aan onze marketingdoelstellingen. Je zet verschillende (online) campagnes op die je actief volgt, die je meet op succes en die aanpast waar nodig. Je initieert, analyseert en evalueert. De optimale klantreis staat bij jou centraal. Help jij ons mee vooruitgang te boeken?

Vandaag is het zover….
…de nieuwe campagne voor de Mondelinge Examens gaat van start. Het campagne plan heb je opgezet samen met de Product Owner en bestaat uit diverse online en offline activiteiten. Het doel is om scholieren te helpen bij de voorbereidingen op de Mondelinge Examens en het gebruik van Literom en de Uittrekselbank te vergroten. Je reikt bibliotheken tools aan om deze onder de aandacht te brengen bij de doelgroep en daarnaast zet je SEA in om de scholieren rechtstreeks te bereiken. Je hebt een afspraak met het online marketing bureau over geplande SEA en remarketing activiteiten. Tevens bespreek je hoe de landing page geoptimaliseerd moet worden om zo tot een hogere conversie te komen. Aan de hand van het GA4 dashboard kan je tijdens de campagne de resultaten monitoren en bijsturen waar nodig. Met de collega’s van Communicatie bespreek je de banner designs voor op de website en de opmaak van de advertentie in Bibliotheekblad. Je hebt alles op alles gezet om er een succesvolle campagne van de maken!

Na de lunch…
…heb je een afspraak met het team van Product Owners om de plannen voor komende maanden op elkaar af te stemmen. Daarna heb je een brainstorm sessie met de Product Owner van Biblioscoop. Bibliotheken zoeken naar een oplossing die ervoor zorgt dat film duurzaam toegankelijk blijft want het DVD aanbod en de uitleen via bibliotheken loopt sterk terug. Jullie bespreken het Go to Market plan voor de nieuwe streamingdienst en de acties nog op de planning staan voor livegang. Je krijgt energie van het samen werken met jouw collega en bent gedreven om deze dienst succesvol voor de klanten in de markt te zetten. Lijkt dit jou leuk? Lees dan vooral verder…

Wat breng je mee?
Bij voorkeur heb je een afgeronde Hbo-diploma en enkele jaren online marketing ervaring. Je hebt goede kennis van de off- en online marketing instrumenten. In deze rol is samenwerken met collega’s erg belangrijk. Je bent klant- en resultaatgericht, je hebt een proactieve houding én kan goed plannen & organiseren. Je vindt het leuk om data te analyseren en nieuwe digitale technologieën maak jij je snel eigen. Met jouw uitstekende communicatie vaardigheden en gedreven persoonlijkheid ben je een kei in verbinden en het onderhouden van relaties. Je hebt interesse in boeken en kan je helemaal vinden in onze missie ‘iedereen komt verder met toegang tot informatie en inspiratie’.

Wat bieden wij jou?
NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (€ 3.484 – 4.450 bpm op basis van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportactiviteiten in onze eigen sportzaal, een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget, een bibliotheek abonnement en de mogelijkheid extra verlofdagen te kopen. Ook kun je vanuit huis werken en krijg je van ons een mobiele telefoon en laptop. Ons hypermoderne kantoor in Zoetermeer beschikt over ruime, gratis parkeergelegenheid en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Solliciteren

Ben jij er klaar voor om bibliotheken te helpen op het gebied van leesbevordering en ontwikkelen van digitale vaardigheden? Stap dan binnen in de innovatieve wereld van NBD Biblion en solliciteer!

Stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl

Proces solliciteren NBD B4

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact met Ruben Derakshan, Manager Klant. Ruben is te bereiken via de e-mail ruben.derakshan@nbdbiblion.nl. Hij vertelt je graag meer!