Bibliotheek

Alles wat je nodig hebt voor in je bibliotheek

NBD Biblion selecteert en beschrijft een breed aanbod (nieuwe) titels en levert deze in een uitleenklare versie aan bibliotheken. Deze media (boeken, dvd's, blu-rays, cd-roms en daisy-roms) zijn geschikt voor jarenlang gebruik.

Download onze prijslijst

Selectieservice

Collectie diensten bibliotheek

Als bibliotheek wil je een collectie die aansluit bij de vraag van je lezers. We selecteren en beschrijven een breed aanbod (nieuwe) titels. Denk hierbij aan boeken, cd’s, blu-rays, dvd’s, cd-roms en daisy-roms.

Bibliotheekboek

De bibliotheekboeken van NBD Biblion zijn geschikt voor jarenlang gebruik en meteen klaar om uitgeleend te worden. Je bestelt een compleet boek met alle benodigdheden.

Databanken bibliotheek

Op zoek naar betrouwbare recensies of uittreksels? Dan ben je hier op de juiste plek. Onze databanken bevatten een schat aan waardevolle informatie en is gratis te raadplegen in de bibliotheek én thuis!

Opleiding collectioneren

Tijdens onze opleiding leer je hoe je een collectieplan opstelt, maar ook hoe processen en systemen werken. Daarnaast krijg je inzicht in trends, kunstmatige intelligentie en de rol van de collectie binnen de bibliotheek van de toekomst.

Media aanbod

NBD Biblion levert niet alleen boeken voor bibliotheken. We hebben bijvoorbeeld ook cd’s, dvd’s en blu-rays. Net zoals bij de boeken selecteren we deze ook vooraf zodat je meteen weet wat je bestelt.

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

Via onze verschillende nieuwsbrieven hoef jij niets te missen. Kies zelf welke updates jij wilt ontvangen!

Aanmelden

Het laatste bibliotheek nieuws

skillsdojo

NBD Biblion ontwikkelt nieuwe opleiding: Meer Leesplezier door Digitale Vaardigheden

ZOETERMEER – NBD Biblion breidt haar opleidingsaanbod uit. In april start de nieuwe module 'Meer Leesplezier door Digitale Vaardigheden' waarmee iedereen die werkt in het primair onderwijs of
Lees verder
Kinderjury

Kinderboeken Leesteam opent Kinderjury Leesweken

De leden van het Kinderboeken Leesteam hebben vanochtend de Kinderjury Leesweken feestelijk geopend op hun eigen school. Ook in de rest van het land is de Kinderjury officieel gestart. Alle
Lees verder
bibliotheekblad

Eerste digitale editie Bibliotheekblad gratis te lezen

Leuke leestip voor de bibliotheekbranche! De eerste digitale editie van Bibliotheekblad is nu gratis te lezen! Vanaf dit jaar verschijnt het blad voor de bibliothekensector hybride: vijf keer
Lees verder
Educatie Bibliotheek

Educatie

NBD Biblion stimuleert kinderen, pubers én volwassenen om te blijven leren. Bijvoorbeeld met de ondersteuning van Skillsdojo en Bibendo. Met Skillsdojo daag je leerlingen uit in je klas. En met Bibendo kan iedereen zijn of haar eigen game maken.

Lees meer over educatie

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op