Bibliotheek

Alles wat je nodig hebt voor in je bibliotheek

NBD Biblion selecteert en beschrijft een breed aanbod (nieuwe) titels en levert deze in een uitleenklare versie aan bibliotheken. Deze media (boeken, dvd's, blu-rays, cd-roms en daisy-roms) zijn geschikt voor jarenlang gebruik.

Download onze prijslijst

Selectieservice

Collectie diensten bibliotheek

Als bibliotheek wil je een collectie die aansluit bij de vraag van je lezers. We selecteren en beschrijven een breed aanbod (nieuwe) titels. Denk hierbij aan boeken, cd’s, blu-rays, dvd’s, cd-roms en daisy-roms.

Bibliotheekboek

De bibliotheekboeken van NBD Biblion zijn geschikt voor jarenlang gebruik en meteen klaar om uitgeleend te worden. Je bestelt een compleet boek met alle benodigdheden.

Databanken bibliotheek

Op zoek naar betrouwbare recensies of uittreksels? Dan ben je hier op de juiste plek. Onze databanken bevatten een schat aan waardevolle informatie en is gratis te raadplegen in de bibliotheek én thuis!

Opleiding collectioneren

Tijdens onze opleiding leer je hoe je een collectieplan opstelt, maar ook hoe processen en systemen werken. Daarnaast krijg je inzicht in trends, kunstmatige intelligentie en de rol van de collectie binnen de bibliotheek van de toekomst.

Media aanbod

NBD Biblion levert niet alleen boeken voor bibliotheken. We hebben bijvoorbeeld ook cd’s, dvd’s en blu-rays. Net zoals bij de boeken selecteren we deze ook vooraf zodat je meteen weet wat je bestelt.

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

Via onze verschillende nieuwsbrieven hoef jij niets te missen. Kies zelf welke updates jij wilt ontvangen!

Aanmelden

Het laatste bibliotheek nieuws

Gerrit Barendrecht (Hebban Trillerprijs) en John Kuipers (NBD Biblion Gouden Strop)

John Kuipers winnaar NBD Biblion Gouden Strop 2023

In Bibliotheek Neude in Utrecht zijn zojuist de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen 2023 uitgereikt. Musserts schaduw (Uitgeverij Cargo) van John Kuipers wint de NBD Biblion Gouden Strop
Lees verder
Kinderjury

Winnaars Kinderjury 2023 bekendgemaakt

De Winnaars van de Kinderjury 2023 zijn bekend! De Kinderjury wordt als publieksprijs uitgereikt aan het beste Nederlandse kinderboek van het afgelopen jaar. De tijdmachine heeft de Kinderjury
Lees verder
Gouden strop, schaduw prijs

Shortlist NBD Biblion Gouden Strop 2023 bekend

De shortlist voor de NBD Biblion Gouden Strop 2023 is bekend. Nadat in april een longlist van tien spannende boeken bekend werd gemaakt, heeft de jury het aantal kanshebbers voor de
Lees verder
Educatie Bibliotheek

Educatie

NBD Biblion stimuleert kinderen, pubers én volwassenen om te blijven leren. Bijvoorbeeld met de ondersteuning van Skillsdojo en Bibendo. Met Skillsdojo daag je leerlingen uit in je klas. En met Bibendo kan iedereen zijn of haar eigen game maken.

Lees meer over educatie

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op