Over NBD Biblion

Bibliotheken ondersteunen en ontzorgen

We geloven in de kracht van openbare bibliotheken en bibliotheken op school en de verhalen die hier te vinden zijn. Verhalen in allerlei soorten en maten die leesbevordering en leesplezier stimuleren. Omdat ze de verbeelding prikkelen, mensen helpen de wereld beter te begrijpen en kennis vergroten. We zetten ons dagelijks in om de openbare bibliotheken en bibliotheken op school zoveel mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen. Ook binnen de snel veranderende digitale samenleving.

NBD Biblion

Ontwikkeling is de motor van vooruitgang

Zonder ontwikkeling ga je niet vooruit. Daarom investeren we in techniek, digitalisering en data. Dat geeft ons de mogelijkheid om steeds meer maatwerkoplossingen te bieden, gebaseerd op lokale data en actualiteit. Kwalitatief, vernieuwend en zoveel mogelijk kant en klaar. Zodat de branche ook in de toekomst relevant kan blijven vanuit een steeds breder ontwikkelende maatschappelijke en culturele rol.

 

Over de organisatie

De hoofdactiviteiten van de NBD Biblion Groep zijn ondergebracht in de Stichting NBD Biblion. Commerciële en risicodragende activiteiten zijn ondergebracht in vier dochtermaatschappijen:

Aura Software B.V.  NBD Biblion Services B.V. (Printen en Binden)

Bookarang B.V. NBD Biblion Technology Group B.V. (Machinebouw)

Winst investeren we in innovatie

De NBD Biblion Groep als geheel heeft geen winstoogmerk. De stichting heeft als doel activiteiten zonder commercieel oogmerk te ontwikkelen ten behoeve van de openbare bibliotheken en scholen. Eventuele winst uit de besloten vennootschappen wordt geïnvesteerd in de stichting. Dit maakt investeringen mogelijk die we anders niet zouden kunnen doen. Hierdoor kunnen we vernieuwende diensten voor bibliotheken en scholen ontwikkelen, en boeken we extra vooruitgang.

Ingrijpende plannen en investeringen toetst NBD Biblion in de klankbordgroepen ‘Strategie’ en ‘Producten’ die bestaan uit medewerkers en directeuren van bibliotheken, en worden goedgekeurd door de Raad van Toezicht.

Metadateren NBDB
Onderwijs

De mensen achter NBD Biblion

Wij zijn een bedrijf van vooruitstrevende mensen. We helpen elkaar, onze klanten én de wereld graag een stapje verder. Maak kennis met onze directie, managementteam en de Raad van Toezicht. En lees meer over onze klankbordgroepen!

Directie & MT Raad van Toezicht Klankbordgroepen

Van boekenleverancier naar service- en gesprekspartner

We begonnen in 1970 met het uitleveren van 400.000 boeken. Inmiddels leveren we ruim 2 miljoen boeken plankklaar op en bieden we een breed pakket aan diensten. We zijn van boekenleverancier doorgegroeid naar een onafhankelijke, volwaardige service – en gesprekspartner. Dat doen we zonder winstoogmerk. Als stichting. Met elkaar, voor elkaar. En daar zijn we best een beetje trots op.

Van boek tot bibliotheekboek

Per jaar komen er 30.000 nieuwe boektitels uit en ongeveer de helft daarvan, 15.000, gaat naar de bibliotheken via NBD Biblion. Boeken die in de bibliotheek liggen zijn steviger dan boeken die in de winkel liggen, maar hoe wordt een bibliotheekboek gemaakt? Het Klokhuis kwam bij ons langs om dit uit te zoeken. Kijk nu het fragment uit de aflevering 'Het Kantoor 274'.

We horen graag jouw mening

Vooruitgang boeken kunnen en willen we niet alleen. De kracht van innovatie ligt in de samenwerking. Als je elkaar versterkt, bereik je meer. Dat betekent dat we jou als klant of partner nog meer willen betrekken bij wat we doen. Stel vragen, daag ons uit en denk mee. Zo verleggen we samen onze grenzen. En kunnen we er samen voor zorgen dat de verhalen verteld blijven worden. Nu en in de toekomst.

Bekijk het Sociaal jaarverslag 2022

opbergmateriaal nbdb

Werken bij NBD Biblion

We werken dagelijks met veel passie en toewijding aan alles wat draait om boeken, databanken, printen en binden. En daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken.

Bekijk onze vacatures

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op