Service & contact

Specifiek een vraag over een van onze producten of diensten? Bekijk dan onze onderstaande FAQ. Staat jouw vraag er niet tussen of heb je een algemene vraag, bel of mail ons dan even dan helpen we jou zo snel mogelijk. 

Bereikbaar op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur.
Binnen twee werkdagen een reactie.
biblion
Filter
Selecteer dienst
Diensten

Door wie en hoe wordt Bibendo gebruikt?

Bibendo wordt vooral gebruikt door bibliotheken, maar ook het onderwijs kan games maken in Bibendo. Bijvoorbeeld om de lesstof op een interactieve manier uit te leggen. Omdat het maken van een game heel laagdrempelig is, is het heel makkelijk in het gebruik. Binnen je organisatie kun je afstemmen wie hier de tijd in investeert.

Hoeveel recensie-exemplaren heeft NBD Biblion nodig?

Wij ontvangen graag:

  • 2 exemplaren van een nieuw, niet eerder uitgegeven, boek.
  • 1 exemplaar van een herdruk (mits er minimaal 80 weken zijn verstreken tussen de laatste opname van deze titel in ons aanbod en het verschijnen van de herdruk).
  • 1 exemplaar van digitale media (dvd’s, luisterboeken, games etc.)

Kan ik het machineonderhoud door jullie laten uitvoeren?

Ja, dat kan. Je kunt bij aankoop van de machine een onderhoudscontract afsluiten.

Komen jouw titels bij het Centraal Boekhuis terecht?

Dan is het makkelijker om daar de recensie-exemplaren voor ons ‘in nota’ te zetten (met 100% korting). Daarvoor heb je ons CB aansluitnummer nodig: 72.29194.01. Dan ontvangen wij automatisch een recensie-exemplaar, zodra de titel verschijnt.

NB: dit is niet mogelijk indien je een Centraal  Boekhuis Compacte Dienstverlening aansluiting hebt.

Op welke apparaten kunnen de games gespeeld worden?

Voor sommige spellen moet je rondlopen of foto’s maken en dingen scannen. Dat gaat minder makkelijk met een computer. Daarom raden we aan om de spellen te spelen op een telefoon of tablet. Spellen met minder interactie kunnen ook gespeeld worden op de computer.

Stel ik word 2 jaar lid en besluit daarna mijn lidmaatschap op te zeggen. Wat gebeurt er dan met de games die ik gebouwd heb?

De games die je hebt gebouwd, blijven bestaan en gebruikers kunnen deze nog steeds spelen. Het is alleen niet meer mogelijk om iets te wijzigen in de game en de resultaten hiervan in te zien. Daarnaast kun je geen gebruik meer maken van de games van andere bibliotheken. 

Waar kan ik materialen voor de bibliotheek bestellen?

Bibliotheekmaterialen kan je bestellen in de webshop.

Wat is boekhandelskorting?

NBD Biblion is een boekhandel voor de openbare bibliotheken. Van alle uitgevers ontvangt NBD Biblion een marktconforme boekhandelskorting. De korting gebruiken we om het boek onder de aandacht van de openbare bibliotheken te brengen en geschikt te maken voor bibliotheekgebruik.

Daarnaast zorgen we voor de distributie van NBD Biblion naar alle bibliotheken in Nederland. Onze inkoopvoorwaarden zijn:

  • Bij inkoop voor verschijnen van een nieuw boek (titel) is de inkoopmarge 45% DIO.
  • Bij inkoop na verschijnen van een boek (titel) is de inkoopmarge 43% DIO.
  • Distributie- en verzendkosten zijn altijd voor rekening van de uitgever.

Worden alle recensie-exemplaren in het aanbod opgenomen?

Jaarlijks verschijnen er zo’n 25.000 titels in het Nederlands taalgebied. We nemen ongeveer 15.000 titels op in het aanbod. We selecteren de titels waarvoor wij belangstelling verwachten bij de openbare bibliotheken. We zullen dus niet alle titels opnemen in ons aanbod. Wanneer jouw titel niet in ons aanbod wordt opgenomen, ontvang je hierover bericht. We kunnen geen recensie-exemplaren retour sturen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van onze diensten?

Blijf één keer per maand up-to-date met de laatste ontwikkelingen! Je kan jezelf op elk moment uitschrijven. Bekijk onze privacy policy.

Aanmelden

Je bestelling retour zenden

Je ontvangt media via de Provinciale Service Organisatie of rechtstreeks via de Vervoerscentrale van het Centraal Boekhuis. Het is belangrijk dat retourzendingen via dezelfde route worden teruggestuurd.

Gebruik dit retouretiket voor de adressering van retourzendingen van uitleenklare media (alleen voor bibliotheken). Alleen retourzendingen met het volledig ingevulde formulier worden in behandeling genomen.

Reactieformulier

Heb je een opmerking, wens of suggestie over titelbeschrijvingen boeken, AVM of bladmuziek, cd's of - dvd's, PIM, trefwoorden of SISO? Vul dan het formulier zo volledig mogelijk in en wij helpen je graag verder.

Klantnummer aanvragen?

Wil je een klantnummer aanvragen bij Stichting NBD Biblion? Vul dan dit formulier volledig in en druk op verzenden. Wij nemen jouw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. 

Stichting NBD Biblion
Huygensstraat 1 
2721 LT Zoetermeer

KVK 41150213
BTW NL002875639B02

NBD Biblion Services B.V. ('NBD Biblion Printen en Binden')
KVK 75730677
BTW NL860377374B01

Aura Software B.V.
KVK 30100467
BTW NL817356198B01

Bookarang B.V.
KVK 57153604
BTW NL852459804B01

NBD Biblion Technology Group B.V. 
KVK 75730669
BTW NL860377362B01

NBD B Maps