Opleiding Meer Leesplezier door Digitale Vaardigheden

Wil jij jouw scholieren/dBos leerlingen meer leesplezier bijbrengen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg met onze nieuwe module: ‘Meer Leesplezier door Digitale Vaardigheden’. In twee bijeenkomsten geven we je heel veel tips over hoe je dankzij digitale vaardigheden kinderen met meer plezier leert lezen.

Tijdens de opleiding leer je digitale vaardigheden met een aantal basisvakken te combineren waardoor lezen leuker en interessanter wordt voor leerlingen. Je breidt je kennis uit en krijgt praktische tools, zoals het gebruik van Skillsdojo, om hiermee direct aan de slag te gaan. De module start in het najaar op locatie bij NBD Biblion.

Hou me op de hoogte

Digitale skills
Digitale Vaardigheden

Wat ga je leren?

 • Inzicht in digitale geletterdheid
  Verwerf kennis van wat digitale geletterdheid écht inhoudt en hoe we dit kunnen gebruiken om leesmotivatie en -plezier bij kinderen te vergroten. Je leert alles over de huidige trends en de impact op leerlingen en jonge bibliotheekbezoekers.
   
 • Combineer lezen en taal met digitale vaardigheden

  Leer hoe je digitale geletterdheid en leesbevordering kunt integreren in een betekenisvol programma. Ontdek tools om beide domeinen op een aantrekkelijke en laagdrempelige manier te combineren. Ook gaan we kijken naar de rol van de bibliotheek. Wat kan de bibliotheek doen om digitale geletterdheid en leesbevordering samen te brengen? Hoe kan de bibliotheek een brug slaan tussen traditionele en digitale geletterdheid?

 

 • Actuele thema’s met digitale skills integreren
  We duiken dieper in de wereld van betekenisvol onderwijs en thematische curricula. We ontdekken hoe we vakken zoals taal, wereldoriëntatie en digitale vaardigheden kunnen verweven in één boeiend en kennisrijk curriculum. Deze aanpak krijgt wereldwijd steeds meer aandacht en waardering.
   
 • Zelf aan de slag!
  Tijdens de twee bijeenkomsten ga je ook zelf aan de slag. Je maakt kennis met allerlei leuke activiteiten, tools en ideeën om digitale geletterdheid en leesplezier te bevorderen. Het hoogtepunt? Je ontwerpt een eigen lesplan dat je mee kunt nemen om in de praktijk te gebruiken. Zo kun je meteen een positieve impact hebben op hoe kinderen lezen ervaren.
Digitale Vaardigheden

‘Ik ervaar dat leerlingen meer plezier beleven aan het bezig zijn met boeken. Skillsdojo biedt prima mogelijkheden om lezen op een manier te stimuleren die past bij deze digitale tijd.’

Wendie
Wendie van der Aa
Leerkracht en taal- en leesspecialist over digitale missies van Skillsdojo in combinatie met leesbevordering

Meer informatie 

skillsdojo

 

Wanneer vindt de opleiding plaats?

De opleiding bestaat uit twee bijeenkomsten die plaatsvinden in het najaar. De locatie van de bijeenkomsten zijn bij NBD Biblion, in Zoetermeer. Bij de opleiding ontvang je een handig werkboek en online toegang tot inspirerende lesmaterialen.

Wat kost de opleiding?

Opleiding 'Meer Leesplezier door Digitale Vaardigheden': € 589,-
Inclusief lunch, werkboek en online toegang tot lesmaterialen.

Alle bedragen zijn ex btw.

Hou me op de hoogte

Skillsdojo

Docenten

De opleiding Digitale Vaardigheden wordt gegeven door Jeroen Storm, Medeoprichter van Skillsdojo en ontwikkelaar van innovatieve onderwijs producten. Skillsdojo is hét platform voor de vaardigheden van de toekomst. Of je nu kinderen wil leren programmeren, apps of robots bouwen. Hier vind je alles wat je nodig hebt om leerlingen van vandaag klaar te stomen voor de skills van morgen.
Skillsdojo is een product van NBD Biblion.