Voor uitgevers

NBD Biblion levert wekelijks een overzicht van nieuw verschenen en recent herdrukte titels aan openbare bibliotheken. Zowel van boeken als digitale media. Van deze boeken maken we een unieke bibliografische beschrijving. Daarbij hoort ook een korte, onafhankelijke tekst met meer informatie over een titel, de zogenaamde aanschafinformatie. Bibliotheken gebruiken deze informatie om te bepalen welke titels ze aanschaffen. Daarnaast gebruiken ze de informatie voor het bibliotheeksysteem en de catalogus. Zo kunnen bezoekers de titels goed vinden. Aan de aanschafinformaties is een centrale bestelmogelijkheid verbonden. Wij leveren de bestelde titels vervolgens zo snel mogelijk uitleenklaar aan de bibliotheken.

Aanleveren van recensie-exemplaren

Wil je met een titel in aanmerking komen om opgenomen te worden in het wekelijkse bibliotheekaanbod?
 
Lever dan je gratis recensie-exemplaren bij ons aan

We zijn bezig om het aanleveren van fysieke exemplaren te digitaliseren. Lees meer over het nieuwe proces en de voordelen daarvan voor jou als uitgever.

Standing orders abonnement voor je bibliotheek
Boeken

Deze titels worden opgenomen in ons aanbod

Jaarlijks verschijnen zo’n 25.000 titels in het Nederlands taalgebied. We nemen ongeveer 15.000 titels op in ons aanbod. We selecteren daarvoor de titels waarvoor wij belangstelling verwachten bij de openbare bibliotheken. We bieden dus niet alle titels aan. Als je titel niet in ons aanbod wordt opgenomen, krijg je een reactie van ons. We kunnen geen recensie-exemplaren retour sturen.

Mijn titel wordt opgenomen in het aanbod

Als bibliotheken jouw titel bestellen, ontvang je een order van ons. Als boekhandel voor bibliotheken krijgen wij een boekhandelskorting. Los van de order ontvang je ook de aanschafinformatietekst.