Voor uitgevers

NBD Biblion verzorgt wekelijks nieuw verschenen en recent herdrukte titels aan openbare bibliotheken. Zowel voor boeken als digitale media. Dit aanbod is voorzien van aanschafinformatieteksten. Op basis van deze korte recensies bepalen bibliotheken of deze titels geschikt zijn voor hun collectie. Aan de aanschafinformaties is een centrale bestelmogelijkheid verbonden. Wij leveren de bestelde titels vervolgens zo snel mogelijk uitleenklaar aan de bibliotheken.

Aanleveren van recensie-exemplaren

Wil je met een titel in aanmerking komen om opgenomen te worden in het wekelijkse bibliotheekaanbod?
 
Lever dan je gratis recensie-exemplaren bij ons aan

We zijn bezig om het aanleveren van fysieke exemplaren te digitaliseren. Lees meer over het nieuwe proces en de voordelen daarvan voor jou als uitgever.

Standing orders abonnement voor je bibliotheek
Boeken

Deze titels worden opgenomen in ons aanbod

Jaarlijks verschijnen zo’n 25.000 titels in het Nederlands taalgebied. We nemen ongeveer 15.000 titels op in ons aanbod. We selecteren daarvoor de titels waarvoor wij belangstelling verwachten bij de openbare bibliotheken. We recenseren dus niet alle titels. Ook kunnen we geen recensie-exemplaren retour sturen.

Mijn titel is in het aanbod opgenomen

Het duurt twee tot drie maanden voor je een reactie op je recensie-exemplaar van ons ontvangt. Als bibliotheken jouw titel bestellen, krijg je wekelijks een order. Als boekhandel voor de bibliotheken krijgen wij een boekhandelskorting. Je kunt je de orders rechtstreeks plaatsen bij het Centraal Boekhuis. Los van de order ontvang je een exemplaar van de recensietekst.