Platform Architect

Platform Architect

32-36 uur per week 

De functie van Platform Architect valt hiërarchisch onder de Manager Digitaal. Deze Manager Digitaal is samen met de andere MT leden verantwoordelijk voor het nemen van strategische besluiten en het maken van verbinding tussen de collega’s in Zoetermeer en collega’s in Amsterdam.

Jouw rol...

De Platform Architect is verantwoordelijk voor de algehele end-to-end creatie en werking van een technisch ecosysteemplatform op basis van API's, waardoor meerdere diensten kunnen worden gebouwd die een betrouwbare werking en het delen van gegevens tussen verschillende eindgebruikersproposities mogelijk maken.

Verantwoordelijkheden

 • Het implementeren van onze API-strategie en het verbeteren van onze API-managementcapaciteiten.
 • Het bevorderen van een API-first cultuur en het promoten van het gebruik van API's als een primaire manier om systemen en diensten te integreren.
 • Nauw samenwerken met product, UX, architecten en contractor teams, om best practices en richtlijnen voor ontwerp, ontwikkeling, documentatie, automatisch testen, en Continuous Integration en levering van API's te versterken en te verbeteren volgens Agile methodologieën.
 • Het bieden van richtlijnen, het toezicht houden op de naleving van richtlijnen en zorg voor een succesvolle API-implementatie.
 • Zorgt voor een optimale ervaring voor ontwikkelaars (DX) door ons API-aanbod te combineren met intuïtieve en ontwikkelaarsvriendelijke processen en tools van het DX-team.
 • Het plannen en beheren van de product roadmap, zowel technisch als gebruikersgericht, om ervoor te zorgen dat het API Management Platform up-to-date is met de organisatorische standaarden en mogelijkheden biedt die nodig zijn voor teams van API-ontwikkelaars.
 • Nauw contact onderhouden met de leveranciers en support providers om te anticiperen op upgrades en ontwikkelingen.
 • Projecten beheren om ervoor te zorgen dat de oplossing wordt geleverd binnen de gestelde planning, het budget en de kwaliteitsdoelstellingen, en stakeholders op de hoogte houden van de voortgang, timing en het budget. Je hebt interesse in boeken en kan je helemaal vinden in ons motto ‘iedereen komt verder met toegang tot informatie en inspiratie’.

Vereiste kennis en vaardigheden

 • Minimaal 5 jaar ervaring als Tech Lead of Product Owner voor de technische platformteams, idealiter rond API's of software engineering in het algemeen.
 • Beveiligingsgericht en operationeel ingesteld met ervaring in het bouwen van API's om bedrijfsdoelstellingen te realiseren
 • Sterk begrip van API management concepten, mogelijkheden en hoe deze te implementeren in een groter aantal teams
 • Meer dan “5 9s” uptime en monitoring om 1e, 2e en 3e lijns support te waarschuwen bij problemen
 • Het vermogen om samen te werken met engineering en up/downstream collega's om gegevens in acceptabele formaten te masseren en fouten op te sporen om de doorvoer continu te verbeteren
 • Ervaring met ten minste één en bij voorkeur meerdere grootschalige publieke cloudsystemen (GCP, AWS, Azure)
 • Ervaring met het implementeren en beheren van SaaS- en OSS-producten in bedrijfsomgevingen
 • Sterk analytisch en probleemoplossend vermogen om pijnpunten van ontwikkelaars te begrijpen en effectief aan te pakken
 • Proactief in het zoeken naar feedback en het vinden van innovatieve oplossingen. Zelfgemotiveerd en enthousiast om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends, technologieën en best practices in de sector met betrekking tot de ervaring van ontwikkelaars. 

Optionele vaardigheden

 • Expertise op het gebied van metadata en eigenschappen van boeken/uitgeverijen/bibliotheken/muziek is wenselijk, maar niet essentieel.
 • Begrip van K8S en namespace als service abstractie
 • Openstack, bare-metal Linux of container (Vmware, Docker)

Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder!

Wat bieden wij jou?

NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (€ 5445-6575 bpm op basis van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportactiviteiten in onze eigen sportzaal, een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget, een bibliotheekabonnement en de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen. Directe samenwerking en aanwezigheid op kantoor is erg belangrijk voor deze rol, maar natuurlijk kun je een dag per week vanuit huis werken. Je krijgt van ons een laptop. Ons hypermoderne kantoor in Zoetermeer beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Wat doet NBD Biblion?

NBD Biblion biedt bibliotheken en scholen middelen om hun doelen te behalen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en een leven vol ontwikkeling.

Als Platform Architect speel je een essentiële rol in het aansturen en begeleiden van de evolutie van het API management platform, en je werkt o.a. nauw samen met interne teams, externe softwareontwikkelaars en klant -en productteams. 
 

Solliciteren

Ben jij die enthousiaste collega die toe is aan een volgende stap en graag werkt aan digitale ontwikkeling? En wil je meewerken aan het bevorderen van leer- én leesplezier? Stap dan binnen in de innovatieve wereld van NBD Biblion en solliciteer!

Stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl

Proces solliciteren NBD B4

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met HR via solliciteren@nbdbiblion.nl. Wij vertellen je graag meer!