Bookarang

Hebben jouw lezers ook last van de overweldigende keuze aan boeken? Dan is onze innovatieve collectie ontsluiting software de oplossing. Dankzij onze aanbevelingen wordt het selectieproces super simpel. We combineren onze uitgebreide kennis met kunstmatige intelligentie om goede én persoonlijke aanbevelingen te doen. Dat scheelt tijd en gedoe.

 • Geeft goede aanbevelingen op inhoud van de boeken
 • Verbreedt toegankelijkheid collectie
 • Vergroot gemak werkzaamheden medewerkers

Meer weten? Kijk onze Summer School terug. 

Kijk onze Summer School van vorig jaar

 

Bookarang NBDBiblion Boek
Bookarang NBDBiblion

Sla een brug tussen je collectie en je lezer

Met Bookarang breng je je collectie naar de lezer op een innovatieve en toegankelijke manier. Je helpt ze meer te lezen, doordat ze boeken vinden die bij hen passen.

We werken samen met uitgeverijen om voor ieder nieuw boek de relevante data vast te leggen. Zo ontstaat een uitgebreid boekprofiel. Ook lokale boeken worden meegenomen. Met Bookarang haal je het maximale uit je collectie en houd je het overzicht.

Hou me op de hoogte met de nieuwsbrief

Het Bookarang platform bestaat uit 3 onderdelen: de Themakiezer voor bibliotheekmedewerkers, en Welkboek en de Leestipper voor lezers. 

 
 

 

Themakiezer

Wil jij voortaan minder tijd kwijt zijn aan het maken van themalijsten voor de bibliotheek? Gebruik dan de Themakiezer. Deze maakt themalijsten op maat. Zo heb je altijd een actuele en relevante lijst met boekentips bij de hand en hoef je die niet meer zelf op te stellen.

Handig als je bijvoorbeeld een leestafel voor bibliotheekbezoekers wilt opstellen tijdens een evenement. Of als je bijvoorbeeld titels wil aanbevelen die goed passen bij diverse programma-activiteiten.

 • Thema's maken, bewaren en delen
 • Brengt collectie makkelijk in kaart
 • Up to date met nieuwe titels

Welkboek

Welkboek is er voor de lezer die gericht zoekt. Bijvoorbeeld naar een tip voor een boek binnen een thema of van een bepaalde schrijver. Met Welkboek geeft de lezer een kader aan en krijgt hij of zij vervolgens boekentips die passen binnen dat kader.

Zoals bijvoorbeeld “een spannende thriller over ontvoeringen” of “Een roman die zich afspeelt in Frankrijk”.  Een ontdekkingstocht door de bibliotheek!

 • Voor de gerichte zoeker
 • Lezer krijgt passende boekentips
 • Een ontdekkingstocht door de bieb 

Leestipper

Leestipper verrast de lezer met boekentips op basis van een persoonlijk profiel. Aan de hand van duizenden factoren bepalen we welke boeken het best bij de lezer passen. We letten bijvoorbeeld op sfeer, lengte van de zinnen en het leesniveau.

De persoonlijke aanbevelingen worden gecombineerd met een thema of een nieuwe collectie. De Leestipper is gekoppeld aan het bibliotheeksysteem. Zo kan de lezer meteen zien of het boek beschikbaar is. 

 • Boekentips op persoonlijk profiel
 • Maandelijks inspirerende mails met 30 tips
 • Spreiding in uitleen
Bookarang Kiosk NBDB

Breng je collectie naar je lezers met de Kiosk

Met de Kiosk kunnen bibliotheekbezoekers zelf aan de slag met de aanbevelingen van de Leestipper en Welkboek. Op deze fysieke zuil in de bibliotheek kunnen ze het platform gebruiken en zo kiezen welke boeken ze willen lenen. Met de Kiosk hebben ze dus altijd leesinspiratie bij de hand.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze accountmanagers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken mee hoe deze diensten in jouw bibliotheek passen.

Levy Hoeven
levy.hoeven@nbdbiblion.nl
06 82 07 84 83 

Schrijf me in voor de nieuwsbrief