Collectie diensten 

Voor het onderwijs

We helpen je met inspiratie voor je school-/mediatheekcollectie. Bijvoorbeeld met themalijsten en collectie-advies. Onze boeken worden verstevigd en voorzien van een RFID label en rugetiket geleverd, zodat ze meteen gebruikt kunnen worden. 

Aanmelden nieuwe klant  Prijslijst downloaden

Onze diensten
 

Startcollectie

NBD Biblion helpt scholen en bibliotheken die willen starten met een schoolbibliotheek voor het primair onderwijs. Kies voor een standaard pakket van 500 - 750 of 1000 titels of stel een collectie op maat samen, door onze specialisten.

Meer informatie

Collectie op maat

Wil je advies welke collectie het beste bij jouw school past? Wij stellen een advies op maat samen​. Aan de hand van het profiel van jouw school en het beschikbare budget nemen wij de selectie en inkoop van jouw startcollectie volledig of gedeeltelijk uit handen. 

Meer informatie

Standing orders

Ieder jaar bieden we een standing order voor het primair onderwijs aan, met daarin de toptitels uit ons collectie-advies. Dit zijn tussen de 70 en 140 titels per jaar. Deze service is gratis, je betaalt alleen voor de boeken zelf. Zo is je collectie altijd up-to-date.

Meer informatie

Collectieadvies

Vijf keer per jaar brengen we een collectie-advies uit voor het primair onderwijs en zes keer per jaar voor het voortgezet onderwijs. Dit is een lijst van must-have titels die perfect aansluiten op de doelgroep. Deze boeken zijn ingedeeld in verschillende onderwijsniveaus, zodat leerlingen altijd lezen op het niveau dat bij ze past.

Bekijk PO collectieadvies 

Bekijk VO collectieadvies

Aura Software

Met onze bibliotheeksoftware Aura vinden alle leerlingen in met gemak de boeken die aansluiten op hun interesse, niveau en leeftijd. In 30 jaar tijd is Aura uitgegroeid tot een onmisbare tool voor leesbevordering in het primair én voortgezet onderwijs. Met o.a. boekreviews van leerlingen, thematisch zoeken op afbeelding en de handige leerlingapp Aura Library, hebben we alles in huis om leerlingen te stimuleren meer te lezen.

Meer informatie

 

De Bibliotheek op school

In onze selectie voor primair onderwijs zijn de verschillende boekcategorieën verdeeld volgens de richtlijnen van de Bibliotheek op school. Met deze aanpak ondersteunt de lokale bibliotheek scholen bij het ontwikkelen van een leescultuur.

Kom eens bij ons langs!

Hulp nodig bij het samenstellen van je selectie voor het primair of voortgezet onderwijs? Kom dan eens langs bij onze boekenwinkel. Daar helpen we je graag met deze keuze. Combineer het met een rondleiding door onze binderij. Dan zie je meteen hoe de boeken worden gemaakt. Maak hiervoor een afspraak via je accountmanager.

vo onderwijs nbd

Collectie-advies voor het voortgezet onderwijs

We brengen zes keer per jaar een collectie-advies voor het voortgezet onderwijs uit. Op zoek naar themalijsten en inspiratielijsten? Handig voor het opstellen van een leeslijst of om leerlingen tips te geven voor het kiezen van een boek.

Of ga naar de webshop

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

Via onze verschillende nieuwsbrieven hoef jij niets te missen. Kies zelf welke updates jij wilt ontvangen!

Aanmelden

Op missie met Skillsdojo

Wil je leerlingen uitdagen in de klas met leuke trainingen? Skillsdojo neemt kinderen mee op online missies op het gebied van technologie en wetenschap. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een eigen robot ontwerpen, een app bouwen of leren . 

Meer over Skillsdojo

SkillsDojo NBD
Over NBDB

Kom eens bij ons langs

Hulp nodig bij het samenstellen van je selectie? Kom dan eens langs bij onze boekenwinkel. Daar helpen we je graag met deze keuze. Combineer het met een rondleiding door onze binderij. Dan zie je meteen hoe de boeken worden gemaakt. Maak hiervoor een afspraak via je accountmanager.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op