Collectie diensten 

Voor het onderwijs

We helpen je met inspiratie voor je mediatheekcollectie. Bijvoorbeeld met themalijsten en collectie-advies. Daarnaast is het mogelijk verstevigde mediatheekboeken bij ons te bestellen, net zoals je die in de bibliotheek hebt. In de kaft zitten een RFID-label en een rugetiket verwerkt, zodat de boeken meteen uitgeleend kunnen worden.

Onze diensten
 

Collectie-advies

Vijf keer per jaar brengen we een collectie-advies voor primair onderwijs uit. Dit is een lijst van must-have titels die perfect aansluiten op de doelgroep. Deze boeken zijn ingedeeld in verschillende onderwijsniveaus, zodat leerlingen altijd lezen op het niveau dat bij ze past.

Download de prijslijst

Standing orders

Ieder jaar bieden we een standing order voor het primair onderwijs aan, met daarin de toptitels uit ons collectie-advies. Dit zijn tussen de 70 en 140 titels per jaar. Deze service is gratis, je betaalt alleen voor de boeken zelf. Zo is je collectie altijd up-to-date.

Meer informatie

Bibliotheek op school

Onze selectie voor primair onderwijs is samengesteld volgens de normen van ‘Bibliotheek op School’. Dit initiatief helpt scholen met leesbevordering onder leerlingen door ze te stimuleren meer te lezen en zelfstandig aan de slag te gaan met het materiaal.

vo onderwijs nbd

Collectie-advies voor het voortgezet onderwijs

We brengen zes keer per jaar een collectie-advies voor het voortgezet onderwijs uit. Op zoek naar themalijsten en inspiratielijsten? Handig voor het opstellen van een leeslijst of om leerlingen tips te geven voor het kiezen van een boek.

Of ga naar de webshop

Undercovers 

Iedere week duiken we 'under the cover' van een jeugdboek!

Digitaal je collectie beheren is handig, maar vooral bij jeugdboeken mis je soms net de feeling met het boek. Wat maakt het bijzonder? Hoe zijn de illustraties? Heeft het prijzen gewonnen? Zijn er vergelijkbare titels of andere haakjes die handig zijn voor de schoolbibliotheek? Iedere week een nieuwe video over een bekend of minder bekend jeugdboek en alles wat je erover moet weten. 

Naar Undercovers!

Undercovers

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

Via onze verschillende nieuwsbrieven hoef jij niets te missen. Kies zelf welke updates jij wilt ontvangen!

Aanmelden

Op missie met Skillsdojo

Wil je leerlingen uitdagen in de klas met leuke trainingen? Skillsdojo neemt kinderen mee op online missies op het gebied van technologie en wetenschap. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een eigen robot ontwerpen, een app bouwen of leren . 

Meer over Skillsdojo

SkillsDojo NBD
Over NBDB

Kom eens bij ons langs

Hulp nodig bij het samenstellen van je selectie? Kom dan eens langs bij onze boekenwinkel. Daar helpen we je graag met deze keuze. Combineer het met een rondleiding door onze binderij. Dan zie je meteen hoe de boeken worden gemaakt. Maak hiervoor een afspraak via je accountmanager.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op