Collectie diensten

Voor bibliotheken

Als bibliotheek wil je een collectie die aansluit bij de vraag van je lezers. Met titels die inspireren en uitnodigen om ontdekt te worden. Maar hoe selecteer je uit het overweldigende aanbod nu precies die titels die het best bij  jouw collectie passen? Geen zorgen. Wij bieden je hulp bij het selectieproces. Met ons advies op maat nemen wij je het werk uit handen en bespaar je veel tijd.

Standing Orders NBDB

Onze selectiediensten

Je hebt de keuze uit drie verschillende wijzen van collectioneren, afhankelijk van hoeveel je wilt uitbesteden en hoeveel je zelf wilt doen. Vervolgens kun je deze uitbreiden met aanvullende diensten, zoals Standing Orders of Express Titels. Op deze manier is er altijd een selectiedienst die past binnen jouw budget en manier van werken. 

Twijfel je welke selectiedienst het best past bij jouw bibliotheek? Dan gaat je accountmanager graag met je in gesprek. 

Titelaanbod

Geautomatiseerd en toch persoonlijk

Wij stellen jouw collectie samen op basis van inzichten uit verschillende databronnen in combinatie met de uitgebreide kennis van onze selectiemedewerkers.

Op basis van verschillende factoren bepalen we welke boeken het beste bij jouw profiel passen. Vervolgens controleert een selectiemedewerker deze voorselectie en maakt aanpassingen waar nodig. De ideale balans tussen een persoonlijke aanpak en datagedreven collectioneren.

Lezen in de bieb
Over NBDB

Altijd een uitgebreid titelaanbod 

NBD Biblion biedt jaarlijks 15.000 Nederlandstalige en ruim 2.500 buitenlandse titels aan. We werken samen met meer dan 3.000 uitgevers om altijd een uitgebreid aanbod van kwalitatieve titels aan te kunnen bieden.  

Meer over ons titelaanbod

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op