Teamleider Technology Group

Business Development Manager

32-36 uur per week 

Als Business Development Manager bij NBD Biblion help je bibliotheken op het gebied van leesbevordering, leesplezier en digitale vaardigheden. Dit doe je door middel van het verder ontwikkelen van onze visie en strategie over onze product- en diensten portfolio op basis van klantvraag en marktontwikkelingen. Je weet wat er speelt en je herkent kansen om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en innovaties binnen de bibliotheek, Dbos en/of onderwijsmarkt te ontwikkelen. Je hebt het talent om relaties met bestaande contacten te onderhouden en klantbehoeftes om te zetten tot aan een gevalideerd concept. Elke dag weer. Help jij ons mee vooruitgang te boeken?

Vandaag is het zover… je begint je dag met een kopje koffie/thee en opent je mail. Daarin staat dat je over een half uur een sessie hebt samen met Esti (product owner) om te kijken naar de verder ontwikkeling van een van onze producten en hoe dit past in de klantbehoeftes die zijn opgehaald bij de huidige contacten. Je gaat de sessie voorbereid in en met een open blik. Je hebt een schematische weergave gemaakt van hoe de optimale klantreis eruit komt te zien bij de verschillende processen die gaan plaatsvinden tijdens de doorontwikkeling. Daarbij stel je samen met de product owner op wat de hoogste prioriteit heeft en wil je collega’s van de marketing- en IT-afdeling betrekken bij dit proces. Zo zorg je voor een succesvolle start en streef je ernaar om dit proces continu te verbeteren.

Na de lunch… ga je samen met collega’s brainstormen over een nieuw innovatief product. Je collega Levy (accountmanager) heeft je vorige week namelijk getipt over de behoefte van bibliotheken om hun leden beter wegwijs te laten maken met hun bibliotheek. Er is weinig tijd om men een rondleiding te geven en de vraag is hoe de bibliotheek dit kan gaan doen zonder daar personeel voor te gebruiken. Na het brainstormsessie loop je vol energie en inspiratie de deur uit. Morgen ben je op pad naar een van de bibliotheken waarmee wij samenwerken in een project. Je brengt ze op de hoogte van de resultaten uit de pre-development fase en dat er nog een paar kleine vraagstukken zijn voor we verder gaan naar de volgende fase. Je hebt de benodigde informatie gegeven en ook weer ontvangen en kan tevreden richting huis. Op deze manier wil jij voor bibliotheken en scholen hét verschil kunnen maken, dat is waarvoor jij het doet! Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder!

Wat bieden wij jou? NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (€ 5445-6575 bpm op basis van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportactiviteiten in onze eigen sportzaal, een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget, een bibliotheekabonnement en de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen. Directe samenwerking en aanwezigheid op kantoor is erg belangrijk voor deze rol, maar natuurlijk kun je een dag per week vanuit huis werken. Je krijgt van ons ook een laptop en een werktelefoon. Ons hypermoderne kantoor in Zoetermeer beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Wat breng je mee? Jij hebt ervaring met het bedenken van nieuwe innovaties (gehele pre-development fase van ontdekken tot aan een gevalideerd concept), kan strategische vraagstukken omzetten in actiepunten en heb je kennis van agile werken op een innovatieve manier. Je hebt minimaal 5 jaar recente werkervaring op hbo-niveau in business development; product- & marktonwikkeling. Je hebt kennis van technologische ontwikkelingen binnen het vakgebied en ziet kansen om deze snel te integreren binnen onze producten en diensten. Jij bent een kei in verbinden, creëren en onderhouden van relaties. Je hebt een oog voor nieuwe innovaties en samenwerkingen. Bij deze zelfstandige rol werk je veel samen met collega’s op verschillende afdelingen en heb je een centrale rol in diverse multidisciplinaire teams die op een agile manier werken aan de (door)ontwikkeling van (nieuwe) innovatieve producten en diensten. Je bent oplossingsgericht, je bent proactief en neemt initiatief. Je hebt een brede interesse in taal, boeken, lezen en digitale ontwikkelingen. Je hebt een ontdekkingsreizigersmentaliteit: je bent inventief en nieuwsgierig. Je bent een conceptueel denker, je bent analytisch sterk en je ziet overal mogelijkheden. Je kunt je helemaal vinden in ons motto ‘iedereen komt verder met toegang tot informatie en inspiratie'.

Wat doet NBD Biblion?

NBD Biblion biedt bibliotheken en scholen middelen om hun doelen te behalen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en een leven vol ontwikkeling. Als Business Development Manager zorg jij voor de ontwikkeling van het team, en voor het verbinden van losse initiatieven!
 

Solliciteren

Vind je het leuk om producten en diensten door te ontwikkelen of te bedenken en vervolgens het proces van A tot Z te overzien? Heb jij hierin ervaring? En wil je meewerken aan het bevorderen van leer- én leesplezier? Stap dan binnen in de innovatieve wereld van NBD Biblion en solliciteer!

Stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl

Proces solliciteren NBD B4

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met HR via solliciteren@nbdbiblion.nl. Wij vertellen je graag meer!