Databanken

Op zoek naar betrouwbare recensies of uittreksels? Dan ben je hier op de juiste plek. Onze databanken bevatten een schat aan waardevolle informatie. Leden van de bibliotheek kunnen inloggen met hun bibliotheekpas en de databanken ook thuis gebruiken. Zo kunnen zij zich nog meer verdiepen in het boek en meer plezier beleven aan het lezen.

Databanken

Literom

Literom is een haast oneindige bron van informatie over boeken. Je vindt er recensies en aanvullende informatie over boeken en schrijvers. Literom helpt bezoekers van de bibliotheek om meer te weten te komen over een boek.

Meer over Literom

Uittrekselbank

Met onze Uittrekselbank halen bibliotheekbezoekers meer leesplezier uit hun boeken. De artikelen helpen hen te reflecteren op wat ze gelezen hebben. De leeservaring is ten slotte nog niet voorbij als het boek uit is.

Meer over de Uittrekselbank

Jouw databanken onder de aandacht brengen?

Onze databanken zijn hartstikke handig voor je leden. Je wilt dus dat iedereen weet dat ze toegang hebben. Daarom hebben we promotiemateriaal gemaakt om je hierbij te helpen.

Promotiemateriaal bestellen

Bekijk je statistieken


Zowel Literom als de Uittrekselbank houden met dashboards bij hoe de databanken worden gebruikt. Bibliotheekmedewerkers kunnen met hun eigen gegevens inloggen om deze statistieken te bekijken. Zo weet je meteen wat de meest populaire onderwerpen en schrijvers zijn.

databanken bibliotheken

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

In de nieuwsbrief Collectie Databanken voor de Bibliotheek vind je ook het laatste nieuws over onze databanken. Handig, want zo ben je altijd op de hoogte.

Nu inschrijven

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op