Iedereen komt verder met toegang tot informatie en inspiratie!

biblion

Ontdek de kracht van NBD Biblion

We geloven in de kracht van bibliotheken en de verhalen die hier te vinden zijn. Verhalen in allerlei soorten en maten die leesbevordering en leesplezier stimuleren. Omdat ze de verbeelding prikkelen, mensen helpen de wereld beter te begrijpen en kennis vergroten. We zetten ons dagelijks in om te bibliotheken zoveel mogelijk te ondersteunen en te ontzorgen. Ook binnen de snel veranderende digitale samenleving.

Over ons

Gebouw 1

Onze innovatieve diensten

Educatie NBD B

Skillsdojo

Wil je leerlingen uitdagen in de klas met leuke trainingen? Skillsdojo neemt kinderen mee op leuke online missies op het gebied van technologie en wetenschap.

Lees verder

Bibendo

Bibendo

Met deze nieuwe manier van leren bereik je je doelgroep op een laagdrempelige en interactieve manier. Je bouwt zelf makkelijk en snel een game in de game editor van Bibendo. 

Lees verder

Boekkiezer NBDB

Bookarang

Hebben jouw lezers ook last van de enorme keuze aan boeken? Dan is Bookarang de oplossing. Dankzij onze aanbevelingen wordt het selectieproces super simpel. 

Lees verder

Selectieservice

Collectie diensten

Als bibliotheek wil je een collectie die aansluit bij de vraag van je lezers. We selecteren en beschrijven een breed aanbod (nieuwe) titels en nemen je het werk uit handen.

Lees verder

Metadata

Metadateren

Met metadata kun je een boek makkelijk vinden in het systeem van de bibliotheek of mediatheek in je school. Metadata wordt toegekend op basis van de eigenschappen van een boek.

Lees verder

Databanken

Databanken

Op zoek naar betrouwbare recensies of uittreksels? Dan ben je hier op de juiste plek. Onze databanken bevatten een schat aan waardevolle informatie om je te verdiepen in een boek.

Lees verder

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

Via onze verschillende nieuwsbrieven hoef jij niets te missen. Kies zelf welke updates jij wilt ontvangen!

Aanmelden

"NBD Biblion denkt altijd voor én achter de schermen met je mee om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn."

Selectieservice
Lia de Wit
Medewerkster NBD Biblion

Nieuws & Insights

Wat speelt er allemaal in bibliotheekland? Hoe houden we jongeren aan het lezen? En welke innovatieve ontwikkelingen maken wij door? Lees het allemaal onze rubriek: Nieuws & Insights.

Meer nieuws

 

Ontwikkeling is de motor van vooruitgang

Zonder ontwikkeling ga je niet vooruit. Daarom investeren we in techniek, digitalisering en data. Dat geeft ons de mogelijkheid om steeds meer maatwerkoplossingen te bieden, gebaseerd op lokale data en actualiteit. Kwalitatief, vernieuwend en zoveel mogelijk kant en klaar. Zodat de branche ook in de toekomst relevant kan blijven vanuit een steeds breder ontwikkelende maatschappelijke en culturele rol.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op