NOT Beurs 2023
NOT NBDB

NBD Biblion is ook dit keer weer te vinden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), de grootste vakbeurs van de onderwijsbranche. Kom je langs bij de stand van NBD Biblion?

Meld je gratis aan

Bibendo 

Een leven lang leren met games 

Met het online platform van Bibendo maak je als bibliotheek je eigen serious games die perfect aansluiten op je collectie en programmering. Met deze nieuwe manier van leren bereik je je doelgroep op een laagdrempelige en interactieve manier.  

Games voor jong en oud 

Je bouwt zelf makkelijk en snel een game in de game editor van Bibendo. De games zijn in te zetten voor jong en oud. Bijvoorbeeld voor de inburgering van nieuwkomers of om ouderen te helpen met digitale geletterdheid en mediawijsheid. Daarnaast is het de ideale tool voor leesbevordering bij jongeren. Serious games zijn ook heel geschikt om een kijkje te geven in ons cultureel erfgoed en alles wat de bibliotheek te bieden heeft.  

Bekijk de games

Bibendo NBDB
De workshops van NBD Biblion zijn creatief en duidelijk en dragen bij aan het enthousiasme en de goede ideeën van de leerlingen, waardoor ons project tot een mooi eindresultaat zal komen.
Mink Lammertink
Bibliotheek Gouda

Stap in een community 

Iedereen die lid is van Bibendo, stapt in een community. Eén keer per maand ontmoeten we elkaar online en praten we met de bibliotheken over wat er speelt en welke nieuwe games ontwikkeld zijn. Zo weet je wat er speelt én kun je die games gebruiken als ze ook relevant zijn voor jouw bibliotheek. Of kopiëren en aanpassen naar je eigen relevante thema’s. 

Daarnaast kun je zelf oneindig veel games maken en deze op elk moment aanpassen. Die wijziging is meteen zichtbaar voor de gebruikers. Natuurlijk heb je van tevoren een proefperiode zodat je kunt beslissen of Bibendo echt iets voor je is. En we helpen je graag op weg met trainingen. 

Bekijk het lidmaatschap

Bibendo Educatie

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op of bekijk onze FAQ met de veelgestelde vragen.