Skillsdojo 

Laat kinderen ontdekken, onderzoeken én maken 

Wil je leerlingen uitdagen in de klas met leuke trainingen? Skillsdojo neemt kinderen mee op leuke online missies op het gebied van technologie en wetenschap. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een eigen robot ontwerpen, aan de slag met kunstmatige intelligentie, een app bouwen of leren programmeren. De video’s leggen stap voor stap uit wat de kinderen moeten doen en welke materialen nodig zijn. Tot nu toe zijn er al 350.000 missies voltooid.

Skillsdojo in de klas
SkillsDojo op school

Skillsdojo in de klas

Met inspirerende missies, trainingen en kant en klare tools breng je als docent simpel en snel vernieuwing in je les. Je kunt de missies vakoverstijgend inzetten of gebruiken om leerlingen extra uit te dagen. Stel zelf de leerdoelen vast en verwerk vervolgens de missies in je lesprogramma. Bouw bijvoorbeeld een Romeinse app bij geschiedenis of programmeer een website als eindwerkstuk. Door op deze manier de theorie aan de praktijk te koppelen, leren kinderen om verbindingen te leggen en verloopt het leerproces efficiënter.

Ook thuis kunnen kinderen zelf, of met hulp van ouders, spelenderwijs diverse uitdagingen aangaan. Zo stoom je kinderen vandaag klaar voor de skills van morgen.

Lees meer over Skillsdojo in de klas 

"Ik ben erg enthousiast over Skillsdojo. Het is zeker de moeite waard om uit te proberen in je groep. Mijn kinderen (en ik) kunnen niet wachten tot de volgende missies online komen!"

Suzanne (juf groep 5)
Blog Juf Maike

Zo start je met Skillsdojo

De missies van Skillsdojo zijn erg laagdrempelig en de kinderen kunnen zelfstandig de missies uitvoeren. Dit is met name handig voor de kinderen die sneller door de lesstof heen gaan. Wanneer deze kinderen de missies uitvoeren, kun je je als docent focussen op de kinderen die wat meer aandacht nodig hebben met de huidige lesstof. Skillsdojo biedt gratis webinars aan. Zo krijg je als docent inspiratie over hoe je dit kunt implementeren in de klas.

 

SkillsDojo starten

Met behulp van SIDN-fonds is Skillsdojo ontwikkeld: een openbaar platform met lessen rondom technologie, digitale geletterdheid en digitale vaardigheden. Kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen deze lessen thuis of op school uitvoeren. Sinds januari 2021 is Skillsdojo een onderdeel van stichting NBD Biblion.