Leesbevordering

Dé tips om lezen leuk te maken

NBD Biblion helpt jou graag. Wil je inspiratie opdoen voor de literatuurles? Heb je hulp nodig bij het samenstellen van de leeslijst? Of wil je kennis opdoen over de nieuwste literatuurtoppers? Met de onderstaande whitepapers kan jij direct aan de slag om leesbevordering in de praktijk te brengen.

Leesbevordering

Project leesbevordering

Er zijn veel interessante projecten die zich richten op leesbevordering bij jongeren, vaak ook met een mooi educatief programma. We helpen je graag op weg met deze whitepaper. 

Creatief Schrijven

Leerlingen raken door creatieve schrijfopdrachten meer betrokken bij literaire teksten. De moeite waard dus om het schrijven een plek te geven binnen jouw lesprogramma.

Mediathecaris en docent

Eén plus één is drie! Het is een bekend voorbeeld om de meerwaarde aan te geven van samenwerking tussen mensen. Voor de docent en de mediathecaris geldt dit ook.

De literatuurlijst

Welke boeken mogen de leerlingen lezen? NBD Biblion zet de achtergrondinformatie voor je op een rij en geeft wellicht een andere kijk op de keuze voor boeken op de lijst.

De mediatheek

Om het leven van de mediathecaris makkelijker te maken, hebben wij geweldig leuke tips klaar staan. Super veel inspiratie en leuke weetjes staan er voor je klaar!

Jongeren en trends

Deze whitepaper geeft je een inkijkje in het leven van Gen Z. In wat hen bezighoudt, plezier geeft, ontspant en stress bezorgt.

Hoe behandel je een boek in de les?

Lezen vergroot de kennis van de wereld, draagt bij aan het vormen van een mening en zorgt voor een frisse blik. Deze whitepaper geeft praktische tips die direct toegepast kunnen worden in de literatuurles.

Maak van leerlingen lezers

Leerlingen die lezen, ontwikkelen zich beter op het gebied van taal. Maar hoe kan jij als docent Nederlands leerlingen enthousiasmeren om te lezen? We geven een aantal praktische tips!

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

Via onze verschillende nieuwsbrieven hoef jij niets te missen. Kies zelf welke updates jij wilt ontvangen!

Aanmelden

 

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op