Hier is 'ie dan:

jouw boekenclub-pakket!

Bedankt voor jouw aanschaf! Ga snel aan de slag met de boeken én alle extra materialen.

De vijf boeken uit het pakket worden per post verzonden. We hebben ze duurzaam verstevigd zodat jullie er jarenlang plezier van hebben! De overige materialen die bij dit pakket horen vind je op deze pagina. 

Op deze pagina vind je: 

Veel lees- en lesplezier!

Boekenclub NBDbiblion

De materialen uit dit pakket bieden wij exclusief aan bij de verkoop van het boekenclub-pakket. Om de kosten voor scholen laag te houden verkopen we het boekenclub-pakket zonder winstoogmerk. We willen je daarom vragen deze pagina en materialen niet te delen met anderen. We hopen op je begrip!  

Lesmateriaal

bij CTRL-A en Mijn nacht met Vedder

In samenwerking met Lezenslessen ontwikkelden we lesmateriaal dat je zó kunt inzetten in jouw les. Met het eerste deel introduceer je twee fragmenten van de boeken bij je leerlingen. Het tweede en derde deel zijn optioneel en dragen bij aan de bewustwording van de leesvoorkeuren van de leerling. 

Download lesplan

In de video hierboven legt Nicky de Boer van Lezenslessen uit hoe je het lesplan in kunt zetten om met jouw klas aan de slag te gaan met Mijn nacht met Vedder en CTRL-A.   

Over Lezenslessen

Op Lezenslessen.nl vind je lesmateriaal bij specifieke jeugdboeken, complete lespakketten, boekentips en het Boek van de Maand.

Wil jij aan de slag met de lesmaterialen van Lezenslessen? Tot 31 januari 2022 krijg je 15% korting met de kortingscode NBDBOEKENCLUB op losse lesmaterialen én de lespakketten. Vragen? Mail dan naar info@lezenslessen.nl.

Doorleestips

bij alle titels

Bij de 5 titels in het boekenclub-pakket heeft onze onderwijsredactie doorleestips geselecteerd op basis van het thema van het boek. Zo kunnen jouw leerlingen doorlezen op hetzelfde niveau, of een stapje hoger! Bij ieder boek verwijzen we naar onze Webshop waar je het boek kunt bestellen én naar de informatie die we over die titel beschikbaar hebben in onze databanken. 

Download de doorleestips

Exclusieve video's van de auteur 

Bij Smash 

Speciaal voor onze boekenclub namen we met Margje Woodrow drie video's op. Leuk om te tonen in de klas én om direct mee aan de slag te gaan!

Margje leest een spannend stukje voor uit Smash.

Margje vertelt hoe zij zich heeft voorbereid op het schrijven van de hoofdstukken over het paintballen. 

Vragen van de auteur voor jouw leerlingen. 

Mini-uittreksels

Bij Smash, De laatste uren van Josephine Donkers en Heartstopper

Misschien ben je al wel bekend met onze Uittrekselbank en Literom, boordevol betrouwbare recensies, uittreksels en auteursportretten. Door vele docenten en leerlingen worden onze digitale bronnen gebruikt ter voorbereiding van verwerkingsopdrachten en mondelingen. Speciaal voor het boekenclub-pakket ontwikkelde onze redactie mini-uittreksels bij drie van de titels uit het pakket.  

In onze mini-uittreksels vind je een korte samenvatting van het boek en een aantal vragen waarmee je over het boek in gesprek kunt gaan met je leerlingen. Daarnaast gaan we ook meer de diepte in en geven we een korte analyse van de personages, de thema’s en motieven. Tot slot hebben we een paar leuke weetjes over het boek bijgevoegd!

Voor jou als docent een leuke manier om je in te lezen, voor leerlingen een hulpmiddel bij de verwerking…

 

 

Heartstopper:
Download 

Smash:
Download 

De laatste uren van Josephine Donkers:
Download 

Boeken bijbestellen?

We hebben ze voor je op een rijtje gezet op onze Webshop. 

Bijbestellen

boeken

Boekenclub terugkijken?

Bekijk de opname van onze boekenclub nog eens terug! 

Vragen of opmerkingen over dit pakket? Neem contact op met onze afdeling Klant Contact Center, we helpen je graag verder!

T 079 - 3440 344
E info@nbdbiblion.nl