Undercovers 

Digitaal je collectie beheren is handig, maar vooral bij jeugdboeken mis je soms net de feeling met het boek. Wat maakt het bijzonder? Hoe zijn de illustraties? Heeft het prijzen gewonnen? Zijn er vergelijkbare titels of andere haakjes die handig zijn voor de schoolbibliotheek? Iedere week een nieuwe video over een bekend of minder bekend jeugdboek en alles wat je erover moet weten. 
 

 

Undercovers

Briljante planten 

Week 20 | Wat weet jij over planten, bloemen en de groene planeet? En hoeveel boeken met dit onderwerp prijken in jouw collectie? Leon en Nina duiken deze week 'under the cover' van 3 groene kinderboeken.

Het boek Briljante planten zit ook in onze Standing order voor de schoolbibliotheek. Lees hier meer over deze gratis service.  

De binnenkant van mij

Week 19 | Deze week duiken Nina en Leon under the cover van 'De binnenkant van mij'. Dit boek maakt kinderen ervan bewust dat de buitenkant niet zo belangrijk is maar dat het belangrijk is hoe je er van de binnenkant uitziet.

De Grijze Jager en de vlucht uit Falaise 

Week 18 | Leon en Nina duiken 'under the cover' van De Grijze Jager en de vlucht uit Falaise. Meer weten over alweer het 16e deel van deze razend populaire serie? Dan mag je deze video niet missen!

Thema-uitzending: Vluchtelingen

Week 17 | In deze speciale thema-uitzending van Undercovers duiken Leon en Nina 'under the covers' van vier kinderboeken over vluchten en vluchtelingen.
De koffer - Chris Naylor-Ballesteros, J.H. Gever
Migranten - Issa Watanabe
Mijn jaar in een tent - Tiny Fisscher, Sophie Pluim
Mensen met koffers - Sjoerd Kuyper, Annemarie van Haeringen

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Week 16 | Deze week duiken Leon en Nina under the cover van Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Onlangs uitgeroepen tot Prentenboek van het jaar 2023. Samen met negen andere prentenboeken vormt het de Prentenboeken Top 10 die centraal zal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen 2023. 

Bestel de bijbehorende campagnematerialen: 

De tulpenjongen

Week 15 | Deze week duiken Leon en Nina under the cover van De tulpenjongen. Over Wim die na de tweede wereldoorlog naar Zweden gaat om aan te sterken.

Ook besproken in deze video: Ik kan nog steeds niet vliegen van Anna Woltz.

De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

Week 14 | Deze week duiken Leon en Nina under the cover van De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen. Waar Andy, Terry & Jill weer grappige en griezelige avonturen beleven. Alle Waanzinnige boomhut edities en vertalingen bekijk je hier.

Heb je een vraag? Of een titel die we écht moeten bespreken? Stuur ons een mailtje