NBD Biblion ook op de lijst van bibliotheekbezoeken van IFLA

Deze zomer is het internationale bibliotheekcongres WLIC van de IFLA in Nederland. Duizenden bibliotheekmedewerkers vanuit de hele wereld komen dan naar Rotterdam om te inspireren en geïnspireerd te raken. Traditiegetrouw sluit het congres af met de zogenaamde library visits. Ook NBD Biblion opent haar deuren. Samen met Bibliotheek Zoetermeer verzorgt NBD Biblion een compleet verzorgde experience tour op vrijdag 25 augustus 2023. 

Heb je altijd al een kijkje achter de schermen willen nemen?

Dat is nu mogelijk. We laten je zien hoe de boeken uitleenklaar worden gemaakt met een verstevigde kaft, RFID, etiketten en boekhoek. De machines die we daarvoor gebruiken, maken we bijna allemaal zelf in onze werkplaats. 

Een kijkje achter de schermen bij NBD Biblion

Daarnaast laten we je zien hoe gepersonaliseerde aanbevelingen voor klanten werkt. Wat zijn de ontwikkelingen?

Ook de lunch is inbegrepen. Na de lunch reis je verder naar Bibliotheek Zoetermeer. Deze bibliotheek zit sinds 2018 in het Gemeentehuis van Zoetermeer.  Dit moderne gebouw is ontworpen om het centrum van de stad te worden met de bibliotheek als linking pin. Zoals ze zelf zeggen, zijn ze nog niet een community bibliotheek, maar ze zijn wel aardig op weg, 

Kindergedeelte van Bbliotheek Zoetermeer

Aanmelden

Meld je aan voor het IFLA WLIC (dit kan voor één dag of meerdere dagen) en schrijf je in voor de library visit naar Zoetermeer.

T/m 16 mei geldt een early bird tarief voor het congres.

Meer informatie en aamelden