Onderwijs

Alles wat je nodig hebt voor in je bibliotheek / mediatheek

Om leesplezier en leesbevordering een goede plek te geven in de school biedt NBD Biblion verschillende handige diensten en producten die de school helpen om lezen te stimuleren bij kinderen.
Ontdek welke match NBD Biblion voor jou is!

Aanmelden nieuwe klant

lezen begint met de juiste match

Collectie diensten onderwijs

We helpen je met inspiratie voor je mediatheekcollectie. Bijvoorbeeld met themalijsten en collectie-advies. Daarnaast is het mogelijk verstevigde mediatheekboeken bij ons te bestellen, net zoals je die in de bibliotheek hebt.

Bibliotheeksoftware

De bibliotheeksoftware Aura is een eenvoudige online tool voor een schoolbibliotheek. Aura Online wordt al gebruikt door 85% van de scholen in voortgezet onderwijs in Nederland.

Skillsdojo

Wil je leerlingen uitdagen in de klas met leuke trainingen? Skillsdojo neemt kinderen mee op leuke online missies op het gebied van technologie en wetenschap. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een eigen robot ontwerpen, aan de slag met kunstmatige intelligentie, een app bouwen of leren programmeren.

Uittrekselbank onderwijs

Met onze Uittrekselbank halen leerlingen meer leesplezier uit hun boeken. De artikelen helpen hen te reflecteren op wat ze gelezen hebben. De leeservaring is ten slotte nog niet voorbij als het boek uit is. 

Literom onderwijs

Literom biedt eindeloos veel informatie over boeken, inclusief recensies en extra details over schrijvers. Het is een betrouwbare bron voor leerlingen die werken aan een boekverslag of mondeling, en voor iedereen die meer wil leren over een boek of auteur.

Leesbevordering

Leesbevordering is voor zowel docenten en leerlingen ontzettend belangrijk. Vooral voor leerlingen, kan leesbevordering kinderen hun hele leven helpen. Goed leren lezen is van onschatbare waarde.

Tips en inspiratie voor in de les

vo onderwijs nbd
binderij

Mediatheekboek

Bij NBD Biblion bestel je meer dan alleen een boek. Ze zijn geschikt voor jarenlang gebruik en meteen klaar door leerlingen gebruikt te worden. De boeken zijn gebonden, geplastificeerd en hebben een boekhoek. Daarnaast zijn ze voorzien van een PIM of SISO etiket en een RFID-label. Wil je een boek extra onder de aandacht brengen in de mediatheek? Bekijk dan eens onze promotiematerialen. Op alle boeken zit één jaar garantie en je kunt ze direct meenemen uit onze winkel of laten bezorgen.

Lees meer over onze boeken

Altijd op de hoogte van onze diensten, evenementen en ontwikkelingen?

Via onze verschillende nieuwsbrieven hoef jij niets te missen. Kies zelf welke updates jij wilt ontvangen!

Aanmelden

Laatste onderwijs nieuws

Literom

Nieuws over Literom

Vorige week heeft de inkoopcommissie van de Koninklijke Bibliotheek besloten om per 1 januari 2025 het contract met Literom op te zeggen. De opzegging betekent dat Literom Nederland vanaf
Lees verder
Anderstalig jeugdaanbod

Nu ook jeugdboeken in het Koerdisch, Somalisch en Tigrinya

ZOETERMEER – Bibliotheken kunnen vanaf nu jeugdboeken in het Chinees, Koerdisch, Papiamento, Perzisch, Somalisch en Tigrinya bestellen bij NBD Biblion. “Afgelopen jaar hebben we een uitgebreid
Lees verder
IPON

NBD Biblion op IPON24

UTRECHT – Duizenden onderwijsprofessionals bezochten afgelopen woensdag en donderdag de IPON beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. NBD Biblion was met een stand aanwezig en maakte bezoekers
Lees verder

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op