Uittrekselbank 

Met onze Uittrekselbank halen leerlingen meer leesplezier uit hun boeken. De artikelen helpen hen te reflecteren op wat ze gelezen hebben. De leeservaring is ten slotte nog niet voorbij als het boek uit is. 

Onderwijs NBD B

Uittreksels van hoge kwaliteit 

De uittreksels van NBD Biblion worden geschreven door onze eigen redactie. Daardoor zijn ze kwalitatief goed en sluiten ze perfect aan op de doelgroep. We geven leerlingen alles in handen om zelf aan de slag te gaan met het boek op een manier die hun leefwereld past.  

Direct naar Uittrekselbank

Hoe werkt de Uittrekselbank? 

Leerlingen, leraren en mediothecarissen kunnen inloggen in de Uittrekselbank. Vervolgens kunnen ze de zoekfunctie gebruiken om te zoeken op titel of auteur. Ze krijgen dan per titel een uittreksel en van iedere schrijver een uitgebreid auteursportret. Ideaal voor een leesverslag, boekbespreking of bij het lezen voor de literatuurlijst. 

Leesbevordering en leesplezier 

De uittreksels geven op een toegankelijke manier haakjes voor discussie en reflectie. Ze zijn laagdrempelig, maar bieden toch diepgang. Daardoor helpen ze leerlingen meer plezier te krijgen in het lezen en sporen ze aan om meer te gaan lezen en dieper in te gaan op de materie.  

Titelaanbod NBDBiblion

Uittrekselbank gratis uitproberen? 

We snappen dat je de Uittrekselbank eerst beter wilt leren kennen voor je een abonnement afsluit. Probeer het daarom een maand lang gratis en vrijblijvend uit en ervaar de voordelen zelf. 

Vraag proefaansluiting aan

Statistieken Onderwijs Databanken

Uittrekselbank onder de aandacht brengen? 

De Uittrekselbank is hartstikke handig voor je leerlingen. Je wilt dus dat iedereen weet dat ze toegang hebben tot deze informatiebron. Daarom hebben we promotiemateriaal gemaakt om je hierbij te helpen.  

Promotiemateriaal bestellen

Vul de Uittrekselbank aan met Literom 

Voor meer achtergrondinformatie over een boek of auteur kunnen leerlingen en leraren een kijkje nemen in Literom. In deze informatiebron vind je recensies van boeken en aanvullende artikelen. Bijvoorbeeld interviews met schrijvers. Zoek op een schrijver of boek en je krijgt van alles dat verschenen is in één overzicht. 

Meer over Literom