Stem van de medewerker:

Daniël

“Ik vind het mooi dat ik met mijn werk bijdraag aan een belangrijke missie; lezen bevorderen en leesplezier stimuleren”

daniël achter machine

Bij NBD Biblion werken 174 mensen in de meest uiteenlopende functies; van machinebouw, drukkerij, binderij, sales, inkoop, marketing, ontwikkeling van opleidingen en digitale producten. Een van hen is Daniel van Zandvliet. Hij werkt al bijna 20 jaar bij NBD Biblion en dat is niet zonder reden. “Ik heb het hier enorm naar mijn zin, ook na 20 jaar nog. Het werk is leuk, NBD is een fijne werkgever en ik heb hele leuke collega’s”, vertelt Daniël. Hij werkt bij ‘de diamant’, de machine die ervoor zorgt dat de boeken die naar de bibliotheek gaan er goed uitzien. “Kort gezegd zorgen wij ervoor dat de pockets die we verwerken goed gerond zijn en goed in de band zitten.” In dit proces verwerkt Daniël dagelijks gemiddeld zo’n 3500 boeken. 

“Ik vind het mooi dat ik met mijn werk bijdraag aan een belangrijke missie; lezen bevorderen en leesplezier stimuleren”, aldus Daniël. “Ik ben zelf overigens geen hele grote lezer, maar ik zie het belang van lezen en geletterdheid.”
In de afgelopen 20 jaar is het werk van Daniël wel veranderd. “De bandzetmachine bestaat al heel lang, voorheen kwam er meer handwerk bij kijken, nu is een groot deel geautomatiseerd. Hierdoor kunnen we meer boeken verwerken en hebben bibliotheken eerder hun bestelde boeken, dat is belangrijk in deze tijd.”

Een andere reden waarom Daniël nog lang niet denkt aan een andere werkgever dan NBD Biblion. “Ik vind dat er hier oog is voor de werknemer ook in zaken die niet met ons dagelijkse werk te maken hebben. Zo hebben we een actieve personeelsvereniging en wordt er twee keer per jaar een mooi personeelsfeest georganiseerd, dan wordt er echt uitgepakt. Verder komt Sinterklaas altijd naar kantoor, collega’s kunnen dan met hun kinderen langskomen en ook met andere feestdagen wordt er aan ons gedacht”, zegt Daniël.