QR codes voor scholen

Om leerlingen te activeren en zich meer te laten verdiepen in de boeken die zij lezen hebben we QR-codes gemaakt die op de aanwezige boeken in de mediatheek geplakt kunnen worden. 

QR code Scholen

Hoe werkt het?

1.    In het pakketje vind je twee posters en een set stickervellen met QR-codes die linken naar recensies of uittreksels  
2.    Plak de stickers op de titels die aanwezig zijn in jouw mediatheek
3.    Hang de posters op in de mediatheek om de actie onder de aandacht te brengen (en je leerlingen te inspireren met aansprekende titels)  
4.    Leerlingen kunnen de QR-codes scannen en direct aan de slag met betrouwbare uittreksels en recensies van het gekozen boek. 

Door de QR-code op het boek te plakken weten jouw leerlingen dat er professionele achtergrondinformatie over deze titel beschikbaar is. Door de QR-code te scannen hebben ze direct toegang tot deze informatie. Zo bereiden ze zich nog beter voor op hun mondeling, examens en boekverslagen.

Gratis toegang tot de databanken

Beschikt jouw school nog niet over toegang tot onze betrouwbare databanken? Test ze gratis en vrijblijvend een maand lang uit!

Aansprekende selectie 

Voor deze actie selecteerde onze onderwijsredactie 30 boeken die goed aansluiten bij de beleefwereld van jongeren in het voortgezet onderwijs. Deze selectie bevat naast populaire bekende titels ook nieuwe, aansprekende lijsttitels die je misschien nog niet kent. Staan nog niet alle titels in jouw mediatheek? Bestel ze hier!

Goed om te weten 

  • Wij kunnen de QR-codes aanpassen, ze zullen dus altijd bruikbaar blijven
  • We kunnen het totale gebruik van de codes meten 
  • De stickers zijn makkelijk te verwijderen  
  • Aan de rechterkant van deze pagina vind je een download naar de losse QR-codes

Bekijk het filmpje voor meer info!
 

Download de codes

Wil je meer doen met de beschikbare QR-codes? Download de volledige set.

Benieuwd naar de titelselectie?

Bekijk en bestel hier de titels

Geen set ontvangen?

Heeft jouw school geen set ontvangen, en willen jullie er wel graag mee aan de slag? Stuur dan een mail naar marketing@nbdbiblion.nl onder vermelding van QR-codes scholen.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op