QR codes voor bibliotheken

Alle hoofdvestigingen van de Nederlandse bibliotheken ontvangen een set met stickervellen met QR-codes. Door deze code op het boek te plakken, weten jouw leden dat er professionele achtergrondinformatie over deze titel beschikbaar is. Ze hoeven dan alleen nog de QR met hun mobiel te scannen en dan komen ze gelijk bij de uittreksel of recensie. Zo kunnen ze zich nog beter voorbereiden op hun mondeling, examens en boekverslagen.

QR code Scholen

Goed om te weten

  • Wij kunnen de QR-codes aanpassen, ze zullen dus altijd bruikbaar blijven
  • We kunnen het totale gebruik van de codes meten
  • De stickers zijn makkelijk te verwijderen 
  • Aan de rechterkant van deze pagina vind je een download naar de losse QR-codes

Gratis toegang tot de Uittrekselbank en Literom

Bibliotheekleden hebben gratis toegang tot deze twee databanken, via de online bibliotheek (in de bieb én thuis).

Aansprekende selectie 

Voor deze actie selecteerde onze onderwijsredactie 30 boeken die goed aansluiten bij de beleefwereld van jongeren in het voortgezet onderwijs. Deze selectie bevat naast populaire bekende titels ook nieuwe, aansprekende lijsttitels die je misschien nog niet kent. Staan nog niet alle titels in jouw bibliotheek? Bestel ze hier!

Bekijk het filmpje voor meer info!
 

Download de codes en poster

Wil je meer doen met de beschikbare QR-codes? 

Geen set ontvangen?

De sets met QR-codes zijn verstuurd naar alle hoofdvestigingen. Heeft jouw bibliotheek geen set ontvangen, en willen jullie er wel graag mee aan de slag? Stuur dan een mail naar marketing@nbdbiblion.nl onder vermelding van QR-codes bibliotheken.

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op