Startcollecties voor primair onderwijs helpen scholen bij opzetten van nieuwe schoolbibliotheek

Onlangs hebben we startcollecties voor het primair onderwijs gelanceerd om scholen te helpen bij het opstarten van een nieuwe schoolbibliotheek.

startcollectie
Up-to-date collectie volgens normen van de Bibliotheek op school

Deze collecties zijn samengesteld volgens de nieuwste normen van de Bibliotheek op school en gebaseerd op vijf boeken per kind. Dit betekent dat de startcollectie van 500 boeken ideaal is voor een school met 100 leerlingen. De lijsten worden vier keer per jaar bijgewerkt met de nieuwste titels, zodat de collectie altijd up-to-date blijft.

Schoolbibliotheek vergroot leesplezier en leesvaardigheid

Met deze nieuwe startcollecties kunnen scholen snel en gemakkelijk een kwalitatieve schoolbibliotheek opzetten. Leerlingen kunnen genieten van een diverse en up-to-date boekencollectie die hun leesvaardigheid en interesse in boeken zal vergroten. Het is een handige en effectieve manier voor scholen om te investeren in het stimuleren van het lezen bij hun leerlingen zonder dat het al te veel tijd in beslag neemt.

Over de startcollectie

Deze startcollecties zijn van bibliotheekkwaliteit en bevatten geplastificeerde en verduurzaamde kaften, rugetiketten, boekhoeken en RFID-labels om ervoor te zorgen dat de boeken lang meegaan en bestand zijn tegen intensief gebruik. De startcollectie is beschikbaar vanaf €8500 incl. inwerken, excl. btw en kan door bibliotheken ook voor scholen worden besteld.

De startcollecties bevatten een breed scala aan boeksoorten voor de groepen 1 t/m 8, voor verschillende leesniveaus en met aandacht voor diversiteit. Zo zijn er prentenboeken, leesboeken, strips en informatieve boeken over allerlei thema's beschikbaar. 
De collectie bevat een mix van recreatieve boeken, populaire boeken van bekende jeugdauteurs en enkele klassiekers. Er zijn boeken beschikbaar voor minder leesvaardige lezers en boeken met rijke teksten die meer leeservaring vergen.

Lees meer over startcollecties

Bestel startcollectie