Campagnematerialen CPNB voortaan te bestellen via webshop NBD Biblion

Vanaf dinsdag 28 april zijn de campagnematerialen van de landelijke leescampagnes van CPNB te bestellen via de webshop van NBD Biblion. Hiermee wordt het jarenlange partnership tussen NBD Biblion en CPNB verder uitgebreid. De overstap van bestellen via CPNB naar bestellen via de webshop van NBD Biblion en het voeren van standaardpakketten levert bibliotheken een efficiencyslag op en maakt het mogelijk campagnematerialen voor nog scherpere prijzen aan te kunnen bieden.

Intensieve samenwerking stichtingen

Door de intensivering van samenwerken tussen Stichting CPNB en Stichting NBD Biblion kunnen bibliotheken nu nog efficiënter bestellen; naast de boeken die NBD Biblion levert, zijn per 28 april 2020 ook exclusief voor bibliotheken de campagnematerialen van de landelijke leescampagnes van CPNB te bestellen via https://shop.nbdbiblion.nl/. Klik hiervoor op 'CPNB-campagnes' onder het kopje 'Collectiematerialen'.

Promotiematerialen bij een campagne worden aangeboden in standaardpakketten. Door het standaardiseren van promotiepakketten worden handlingskosten lager, en kunnen scherpere prijzen per pakket worden gehanteerd. Bibliotheken hebben voor de meeste campagnes keuze uit een mini, basis en compleet pakket.

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB:

‘We constateerden al een tijd dat de IT kosten voor onze webwinkel en het gebruiksgemak ervan niet marktconform waren. Samenwerken met de partij die opgericht is om het logistieke boekenproces voor het bibliotheekwezen te faciliteren was dan ook een zeer logische stap. NBD Biblion begrijpt als geen ander het belang van boek- en leespromotie voor bibliotheken en is daarnaast al jaren een belangrijke partner van de CPNB. Voor de CPNB heeft deze wijziging van het besteltraject bovendien een gunstig bijeffect: de prijzen van de campagnematerialen hebben we uiteindelijk flink kunnen verlagen. Een win-win situatie dus wat mij betreft!’

Nina Nannini, Algemeen Directeur van Stichting NBD Biblion:

‘Ik ben erg blij dat we de logistiek van promotiematerialen van de landelijke leescampagnes voor bibliotheken kunnen overnemen van CPNB. Dit is een logische stap voor bibliotheken, ze kunnen nu in één keer boeken en promotiematerialen bestellen in onze webshop en gezamenlijk afgeleverd krijgen; dat levert bibliotheken een hoop gemak op en is veel efficiënter. Fijn dat we door de krachten te bundelen vooruitgang kunnen boeken voor alle betrokken partijen.”