Bibliotheek Forum Zoetermeer neemt Oekraïense boeken als eerste in ontvangst

NBD Biblion heeft gratis boekenpakketten beschikbaar gesteld voor bibliotheken die in hun gemeente met Oekraïense vluchtelingen te maken hebben. Er kwamen 263 aanvragen binnen. Nina Nannini (directeur NBD Biblion) overhandigde het eerste boekenpakket aan Monica van der Meer (specialist Jeugd) en Agnes Spanjer (teamleider Educatie & Ontwikkeling en Lezen & Ontmoeten) van bibliotheek Forum Zoetermeer.

NBD Biblion overhandigt Oekraïense boeken aan bibliotheek Forum Zoetermeer


Alle 2000 Oekraïense boeken zijn via bijzondere routes en particulier transport in de binderij van NBD Biblion beland en uitleenklaar gemaakt. De boeken zijn nu onderweg naar de bibliotheken, zij ontvangen deze de komende dagen. In de pakketten zit een mix van prentenboeken, jeugdboeken en boeken voor volwassenen.

“Toen we aan deze actie begonnen, wisten we dat het niet eenvoudig zou zijn om de Oekraïense boeken in Nederland te krijgen, maar we wilden heel graag de vluchtelingen uit Oekraïne een hart onder de riem steken. Zeker de kinderen die al zoveel te verduren hebben gehad. Als je niets te doen hebt ga je piekeren. Wat is er dan fijner dan je even te ontspannen met een boek in je eigen taal?”, aldus Nina Nannini van NBD Biblion.

Monica van der Meer, bibliotheek Zoetermeer: “De bibliotheek wil een plek zijn voor iedereen, dus óók voor vluchtelingen uit de Oekraïne, daarom zijn wij blij met dit initiatief”.