Standing orders schoolbibliotheek

Met een Standing Order abonnement voor schoolbibliotheken ontvang je vier keer per jaar een set boeken die passen binnen het basisonderwijs. We maken een selectie uit duizenden beschikbare titels. Iedere Standing Order is samengesteld volgens de normen van Bibliotheek op school. Een Standing Order bestaat altijd uit boeken die uitkomen in het lopende jaar. Zo heb je geen omkijken naar het actueel houden van een collectie die bijdraagt aan leesbevordering en leesplezier.

kinderen

Als school kies je zelf de niveaus en aantallen die het beste aansluiten bij jouw wensen. Wij stellen kleine (75 titels per jaar) en grote (140 titels per jaar) pakketten samen. We maken hierbij onderscheid tussen een laag/gemiddeld en een hoog leesniveau. Je kunt de pakketten ook combineren om zo een selectie maken die goed aansluit bij het leesniveau op jouw school. Als een titel in meerdere pakketten zit ontvang je deze dubbel. Je ontvangt ieder kwartaal een pakket.

De voordelen op een rij

  • Gemak: wij selecteren de titels voor je uit het enorme aanbod. 
  • Korting: op de boeken uit de Standing Order geven we de wettelijke maximale korting. Worden de boeken besteld vanuit de bibliotheek? Dan mogen we een hogere korting geven. Vraag de prijslijst op voor het actuele kortingspercentage.
  • Boeken van bibliotheekkwaliteit: je ontvangt de boeken standaard met geplastificeerde en verduurzaamde kaft, rugetiket, boekhoek en RFID-label. Zo blijven de boeken jarenlang mooi, zelfs bij intensief gebruik.
  • Standing Order titels worden met een lage bindprijs geleverd.

Je betaalt voor de Standing Orders geen abonnementskosten. Je betaalt dus alleen voor de boeken die je geleverd krijgt.

Keuze uit vier Abonnementen

Je kunt de pakketten ook combineren. Het aandeel van de verschillende boekcategorieën binnen de pakketten is gebaseerd op de richtlijnen van de Bibliotheek op school voor het inrichten van schoolbibliotheken. Je ontvangt altijd een selectie van boeken voor alle leeftijden en uit (bijna) alle categorieën. 

Combineer je pakket

Alle Standing Orders bestaan uit informatieve boeken (AJ en J), prentenboeken, eerste leesboeken, vrijleesboeken (A, B, C, MLP), kijk- en zoekboeken en dichtbundels.

SB1 & SB3 (laag-gemiddeld leesniveau) bevatten meer recreatieve boeken en explorerende boeken (vaak kinderjuryboeken)* en ook Makkelijk Lezen Plein titels.

SB2 & SB4 (hoog leesniveau) bevatten explorerende en reflectieve boeken (vaak griffeljuryboeken)*. In deze Standing Orders zitten minder Makkelijk Lezen Plein titels, recreatieve boeken en kinderjuryboeken.

*De recreatieve, explorerende en reflectieve boeken verwijzen naar de drie categorieën kinderboeken die Jos Walta gebruikt in:  Open boek: Handboek leesbevordering.

Schoolbibliotheek

Benieuwd naar de pakketten?

Benieuwd hoe de verdeling binnen de verschillende Standing Order pakketten er ongeveer uitziet? We hebben het voor je op een rij gezet in dit overzicht.

Meer informatie

Heb je interesse in een Standing Order voor je schoolbibliotheek of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze afdeling Klant Contact Center.

Mail naar info@nbdbiblion.nl
Of bel naar 079 - 3440 344