NBD Biblion Jeugdspecialist

Elk jaar benoemen we samen met een vakjury dé NBD Biblion Jeugdspecialist van het jaar. Deze prijs reiken we uit aan de meest bevlogen jeugdspecialist van Nederland. De winnaar ontvangt naast de titel ook een geldprijs van € 500, te  besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt.

NBD Biblion Jeugdspecialist 2022

De winnaar is bekend!

Toos van den Beuken van Bibliotheek Helmond-Peel is NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022. Op 19 mei 2022 verrasten we haar met dit fantastische nieuws tijdens een online uitzending. Joran van de BiebBoys en winnaar van vorig jaar overhandigde haar de waardecheque van € 500.  De jury noemt Toos van den Beuken ‘een duizendpoot, onvermoeibaar en deskundig’.

Hoe nomineer je iemand?

Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega nomineren die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet zowel binnen als buiten de bibliotheek een veilige en prikkelende leesomgeving te creëren.

In de periode januari - maart  is het mogelijk om de topper uit jouw bibliotheek te nomineren. 

Toos van den Beuken Jeugdspecialist van het Jaar 2022