NBD Biblion Jeugdspecialist

Elk jaar benoemen we samen met een vakjury dé NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar. De beste Jeugdspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil, zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 18 jaar én weet ook buiten de bibliotheek kinderen te enthousiasmeren met innovatieve initiatieven. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de NBD Biblion Jeugdspecialist 2024! De verkiezing Jeugdspecialist van het Jaar is een samenwerking tussen Bibliotheekblad, CPNB en NBD Biblion. De prijs wordt dit jaar wederom feestelijk uitgereikt op Bibliotheekplaza in samenwerking met Probiblio.

 

 

Jeugdspecialist
Jeugdspecialist 2024


Wie wordt de Jeugdspecialist van 2024?

Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega nomineren die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet zowel binnen als buiten de bibliotheek een veilige en prikkelende leesomgeving te creëren.

Wil jij iemand nomineren?

Ken jij zo’n topper van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft? Meld jouw collega dan nu aan via het aanmeldformulier!

Direct aanmelden

Je hebt tot maandag 6 mei 2024 de tijd om jouw nominatie in te dienen.

NBD Jeugdspecialist

‘Een jeugdspecialist is dé sleutel voor een kind tot de bibliotheek. Die weet welke boeken voor hem of haar geschikt zijn, weet welke boeken bij de leeftijd en interesses passen en heeft een onuitputtelijke bron van kennis. NBD Biblion vindt dat belangrijk en daarom is deze prijs in het leven geroepen.’

Anoniem
NBD Biblion
over de prijs Jeugdspecialist van het Jaar 2024
Bibliotheekplaza

Uitreiking op Bibliotheekplaza

Dit jaar vindt de uitreiking van de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar even als de uitreiking van de Beste Bibliotheek van Nederland plaats op Bibliotheekplaza. De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist ook een geldprijs van €1.000,- in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt.

Merel Kuitert winnares Jeugdspecialist van het Jaar 2023

Jeugdbibliothecaris Merel Kuitert van bibliotheek Uden werd afgelopen jaar bekroond tot Jeugdspecialist van het Jaar 2023! De jury noemde Merel Kuitert een ‘creatieve krachtpatser’. “Ze brengt leesplezier naar jongeren in het voortgezet onderwijs, met activiteiten, advies en innovatieve initiatieven. Merel begrijpt jongeren en blijft ze boeien met nieuwe ideeën.” Aldus de jury. De prijs werd feestelijk uitgereikt als slotstuk van Bibliotheekplaza, evenals de prijs voor Beste Bibliotheek van Nederland. Hier kreeg Merel de trofee en cheque t.w.v. €1.000,- overhandigd door directeur-bestuurder Nina Nannini.

Merel Kuitert