Verbeter de basisvaardigheden op jouw school 

Met de subsidieregeling Verbetering Basisvaardigheden kunnen scholen in het primair en voortgezet onderwijs extra ondersteuning aanvragen. De subsidie kan ingezet worden voor de verbetering van vaardigheden op het gebied van taal, rekenen, digitale vaardigheden en burgerschap. 

De subsidie is aan te vragen tot 23 september en bedraagt minimaal 900€ per leerling. 500 Scholen kunnen aanspraak doen op deze extra financiële middelen. 

Je leest alles over deze subsidie op de website van de Rijksoverheid.

NBD Biblion heeft veel diensten en producten die jouw school kunnen helpen bij het verbeteren van de basisvaardigheden. Zowel voor het primair als het voortgezet onderwijs. Op deze pagina lees je hoe je deze subsidie kunt inzetten. 

Klassikaal

Primair onderwijs

Starten met een schoolbibliotheek?

Een aantrekkelijke en actuele schoolbibliotheek is de basis voor een gezond leesklimaat. Het opstarten van een schoolbibliotheek is een complexe en tijdrovende klus. Hier kan NBD Biblion bij helpen. Wij kunnen het samenstellen van jouw startcollectie volledig - of deels - uit handen nemen. Deze wordt samengesteld op basis van het profiel van jouw school en de normen van de Bibliotheek op school. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

startcollecties

Primair onderwijs

Combineer digitale vaardigheden met taal, rekenen en lezen!

Skillsdojo is een interactief en flexibel platform waar kinderen (zelfstandig of klassikaal) aan de slag kunnen met digitale vaardigheden. Het combineert digitale vaardigheden met vakken als taal en lezen, rekenen en wereldoriëntatie. Bouw bijvoorbeeld een app voor een Romein, om een probleem van de Romein in die tijd op te lossen. 

Ontdek het zelf!

Digitale vaardigheden

Primair & Voortgezet onderwijs 

Jouw collectie tot in de puntjes verzorgd

Met onze bibliotheeksoftware Aura vinden alle leerlingen met gemak de boeken die aansluiten op hun interesse, niveau en leeftijd. Met o.a. boekreviews van leerlingen, thematisch zoeken op afbeelding en de handige leerlingapp Aura Library, haal je met Aura alles in huis om leerlingen te stimuleren meer te lezen.

Ontdek Aura nu

Aura software

Primair onderwijs

Altijd een actuele schoolbibliotheek

Met een Standing Order abonnement voor schoolbibliotheken ontvang je vier keer per jaar een set boeken die passen binnen het basisonderwijs. We maken een selectie uit duizenden beschikbare titels. Iedere Standing Order is samengesteld volgens de normen van Bibliotheek op school. Zo heb je geen omkijken naar het actueel houden van een collectie die bijdraagt aan een beter leesklimaat op school.

Verbeter jouw leesklimaat!

so dbos

Primair & Voortgezet onderwijs

Boeken inspiratie

Een aantrekkelijke en actuele boekencollectie in jouw mediatheek of schoolbibliotheek is de eerste stap naar leesbevordering en leesplezier. Wij geloven dat er voor iedere leerling een passend boek is, je moet alleen de juiste match weten te maken. 

Op onze webshop vind je veel inspiratie en thematische tips. Bovendien kun je al onze boeken duurzaam laten verstevigen voor jaren leesplezier.

Laat je inspireren: 

Primair onderwijs Voortgezet onderwijs

Passend boek

Voortgezet onderwijs

Hoogstaand verwerkingsmateriaal

Met onze Uittrekselbank en Literom heb je een schat aan betrouwbare achtergrondinformatie altijd bij de hand. Leerlingen gebruiken de uittreksels en recensies voor bijvoorbeeld een boekverslag of mondeling. Zo kunnen zij zich nog meer verdiepen in het boek en meer plezier beleven aan het lezen. 

Ga direct aan de slag!

Achtergrondinformatie

Benieuwd wat NBD Biblion voor jouw school kan betekenen? Neem contact op met Judith Kleefman, accountmanager educatie, zij helpt je graag verder!

T 06 23 72 74 22
E judith.kleefman@nbdbiblion.nl