communicatiespecialist

Data Analist

32-36 uur per week 

Naast data structureren en analyseren, heb je ook het talent om de datapuzzels op te lossen. Je bent klaar voor de volgende stap, om de kansen die je ziet uit te werken tot een concreet plan. Bij NBD Biblion krijg je de ruimte om als Data Analist niet alleen de basis neer te zetten, maar ook jouw eigen inzichten te delen. Zo kunnen we intern en voor onze (school)bibliotheken meer impact maken. Help jij ons mee vooruitgang te boeken?

Jij zorgt voor inzicht …
… in alle verzamelde data en helpt bij de eerste stap naar de wereld van Data Science. Belangrijke datastromen maak je inzichtelijk in een dashboard. Dit geeft inzicht voor het team en voorkomt dat iedereen met alle vragen bij jou aanklopt, een win-win situatie. Zijn er veranderingen aangebracht, dan kan het team deze hierbinnen ook op de voet volgen, controleren en bijsturen waar nodig. Dat je (in)direct aan de knoppen mag zitten om processen te verbeteren vind je geweldig.

Je bent daarnaast niet afwachtend en duikt op eigen initiatief ook regelmatig zelf in de verschillende processen. Op onderzoek uit naar kansen tot verbetering. Denk aan de interne processen, controleren van de bestaande processen of meedenken bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Dat stopt niet bij alleen het inzichtelijk maken, maar je komt ook direct met een voorstel hoe we dit kunnen doorvoeren. Een echte doorpakker.

Je komt in een team
… van 4 collega’s en bent onderdeel van de Business IT-afdeling. We zijn groeiende en willen op korte termijn uitbreiden naar 8 specialisten. Jij bent onze data specialist en bent naast enorm datagedreven ook een echte teamspeler. Je werkt vooral nauw samen met de Business Proces Manager om de processen en verbeterslagen inzichtelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van boeken en het collectie-proces voor de bibliotheken. Hoe krijgen we onze boeken zo snel en efficiënt mogelijk in handen van de bibliotheken (bij de lezers)? En welke boekencollectie past het best bij deze lokale bibliotheek? Deze vragen houden jou bezig en laten je niet los. Het creëert juist meer vragen bij jou als; Heeft de aanpassing ook invloed op de bestsellers? Jij stopt juist niet bij de vraag die gesteld wordt en duikt er volledig in om met nog meer waardevolle inzichten te komen.

Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder!

Wat bieden wij jou?

NBD Biblion heeft een open en moderne werkomgeving met bevlogen, vakkundige collega’s. Onze cultuur is laagdrempelig met aandacht voor jou en jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast een marktconform salaris (€ 3450-5000 bpm op basis van 36 uur) bieden wij een ruime selectie aan secundaire arbeidsvoorwaarden zoals sportactiviteiten in onze eigen sportzaal, een jaarlijks persoonlijk ontwikkelbudget, een bibliotheekabonnement en de mogelijkheid om extra verlofdagen te kopen. Directe samenwerking en aanwezigheid op kantoor is erg belangrijk voor deze rol, maar natuurlijk kun je een dag per week vanuit huis werken. Je krijgt van ons een laptop. Ons hypermoderne kantoor in Zoetermeer beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid en is goed te bereiken met openbaar vervoer.

Wat breng je mee?

  • Je hebt ervaring in het creëren van rapportages en dashboards. Jij staat aan het begin van je carrière als Data Analist of bent toe aan een tweede stap. Je hebt een Bachelor diploma in Informatiesystemen, Informatiemanagement, Bedrijfskunde of een gerelateerd vakgebied. Nieuwe (digitale) technologieën maak jij je snel eigen en hebben je interesse.
     
  • In deze rol is samenwerken met het team en andere collega’s erg belangrijk. Daarin ben jij niet afwachtend maar neemt vooral het initiatief en denkt oplossingsgericht.
     
  • Je hebt een ontdekkingsreizigersmentaliteit: je bent inventief en nieuwsgierig. Je bent een conceptueel denker, je bent analytisch sterk en je ziet overal mogelijkheden.
     
  • Je hebt interesse in boeken en kan je helemaal vinden in ons motto ‘iedereen komt verder met toegang tot informatie en inspiratie’.

Wat doet NBD Biblion?

NBD Biblion biedt bibliotheken en scholen middelen om hun doelen te behalen op het gebied van leesbevordering, leesplezier en een leven vol ontwikkeling.

Als Data Analist zorg jij dat alle interne en externe processen soepel verlopen om (school) bibliotheken te kunnen bedienen. Van inkoop naar selecteren tot bibliotheek klaarmaken. Je volgt de reis van het boek door het hele bedrijf van A tot Z.
 

Solliciteren

Ben jij die proactieve collega die toe is aan een volgende stap en graag werkt in een team met IT-collega’s? En wil je meewerken aan het bevorderen van leer- én leesplezier? Stap dan binnen in de innovatieve wereld van NBD Biblion en solliciteer!

Stuur je CV met motivatiebrief naar solliciteren@nbdbiblion.nl

Proces solliciteren NBD B4

Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact met Merijn van den Heuvel op 06-50 65 42 36 of via merijn.van.den.heuvel@nbdbiblion.nl. Hij vertelt je graag meer!