De schoolbibliotheek op orde

Een aantrekkelijke startcollectie is een belangrijk instrument om de leesontwikkeling én het leesplezier te bevorderen.

startcollectie

Startcollectie schoolbibliotheek primair onderwijs

Bestel nu voor jouw school in één keer een startcollectie voor de schoolbibliotheek. 

 • 3 pakketten; 500, 750 of 1000 boeken.
 • Samengesteld volgens de laatste richtlijnen van de Bibliotheek op school, minimaal 5 boeken per kind.
 • Mix van recreatieve, informatieve, populaire boeken en klassiekers.
 • Boeken voor minder vaardige lezers en rijke teksten voor meer vaardige lezers.
 • Gevarieerde collectie wat betreft genres, series en auteurs en diversiteit.
 • De lijsten worden 4 keer per jaar bijgewerkt met nieuwe titels.
 • Bibliotheekkwaliteit boeken met geplastificeerde kaft, rugetiket, boekhoek en RFID-label.
 • Te bestellen door scholen direct of door bibliotheken voor scholen ( de Bibliotheek op school).
 • De bestelbestanden voor de startcollecties primair onderwijs vind je in de map: 13 Medianieuws-NBD.

Bestel startcollectie

Collectieadvies op maat​

Wil je advies welke collectie het beste bij jouw school past? Wij stellen een advies op maat samen​. Aan de hand van het profiel van jouw school en het beschikbare budget nemen wij de selectie en inkoop van jouw startcollectie volledig of gedeeltelijk uit handen. 

Bel mij terug

Startcollectie Voorschoolse educatie/ VMBO

Binnenkort stellen we ook startcollecties beschikbaar voor de voorschoolse opvang en het VMBO. ​

Houd mij op de hoogte

Nieuw: basisschool startcollecties

Speciaal voor scholen hebben we een gevarieerde en up-to-date collectie samengesteld voor een schoolbibliotheek van een gemiddelde basisschool.
Er zijn drie pakketten beschikbaar:

De pakketten zijn samengesteld volgens de laatste richtlijnen van de Bibliotheek op school ten aanzien van het aandeel van de verschillende boekcategorieën, en gebaseerd op een minimum van vijf boeken per kind.
De boeken zijn van bibliotheekkwaliteit, inclusief geplastificeerde en verduurzaamde kaften, rugetiketten, boekhoeken en RFID-labels.
De startcollectie is al te bestellen vanaf € 8.500 incl. inwerken, excl. btw. De startcollecties zijn als thema-aanbieding geprijsd. 

collectie
kinderen voor bibliotheek

 

Samenstelling van de startcollectie

De startcollectie pakketten bevatten een breed scala aan boeksoorten voor de groepen 1 t/m 8, voor verschillende leesniveaus en met aandacht voor diversiteit. Het betreft prentenboeken, leesboeken, strips en informatieve boeken over allerlei thema’s.

Voor beginnende lezers zijn er eerste leesboeken beschikbaar, terwijl er voor vrij lezen boeken beschikbaar zijn met leeftijdsaanduidingen A, B en C, evenals strips en voorleesboeken. Deze collectie bevat een mix van recreatieve boeken, populaire boeken van bekende jeugdauteurs en enkele klassiekers. Er zijn boeken beschikbaar voor minder leesvaardige lezers en boeken met rijke teksten die meer leeservaring vergen. Het is een gevarieerde collectie wat betreft genres, series en auteurs.

Startcollectie bestellen als bibliotheek

 • Bestel per school of afleveradres een van de pakketten via de bestelpagina.
 • Wil je zelf de lijst samenstellen of meerdere exemplaren van 1 boek bestellen? Bestel dan via het bestelbestand.

Startcollectie bestellen als school

 • Bestel per school of afleveradres één van de pakketten via de bestelpagina
 • Wil je aanpassingen doen of advies voor een collectie op maat? Neem contact met ons op. 

 

boeken collectie
Aura software
Bibliotheeksoftware Aura

Aura biedt gebruikers volledige grip en inzicht over beschikbare en uitgeleende boeken voor zowel primair als voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen gemakkelijk boeken vinden die aansluiten bij hun interesse, niveau en leeftijd. 

Lees meer

 

collectie
Boekenabonnement

We bieden jaarlijks een standing order voor het primair onderwijs aan met de beste titels uit ons collectie-advies. Dit omvat 70 tot 140 titels per jaar en is een gratis service, waarbij je alleen betaalt voor de boeken zelf. Hierdoor is je collectie altijd actueel en up-to-date.

Lees meer

 

Eerste klant ontvangt collectieadvies obv data
Collectie-advies

Update over de nieuwste boeken in assortiment voor jeugd? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. 6 keer per jaar ontvang je een nieuwsbrief met het meest recente collectie advies.

Meld je aan

FAQ

Heb ik een klantnummer nodig om te bestellen? ​

Als je al een klantnummer hebt kun je deze in het bestelformulier invullen. Heb je dit nog niet dan wordt dit automatisch voor je aangemaakt bij het plaatsen van de bestelling.

Kan ik de samenstelling van het pakket aanpassen?

Als je bestelt via het bestelformulier zijn de collecties niet aan te passen. Bibliotheken kunnen wel via het bibliotheeksysteem de lijst selecteren en de gewenste boeken bestellen (en aantallen opgeven)​. Wil je als school aanpassingen maken, neem dan contact op voor collectie advies op maat.

Mijn school bestaat uit 200 of meer leerlingen. Welk pakket kan ik dan het beste nemen?

Om een goede collectie samen te stellen, passend bij het aantal leerlingen en profiel van de school is het het beste om contact op te nemen voor een collectieadvies op maat. 

Wanneer kan ik het pakket verwachten?

Ongeveer 2-4 weken na bestelling wordt het pakket verzonden. Heb je een startcollectie pakket van 1000 besteld, dan kan de bestelling een aantal weken later worden bezorgd.

Waar kan ik de lijst met boeken van mijn pakket inzien?

Via deze link kun je de lijst met boeken per pakket bekijken. Let wel op dat de lijsten niet definitief zijn. Titels kunnen verschillen op basis van leverbaarheid. 

 

Krijg ik alle boeken in 1 keer geleverd?

De meeste boeken hebben wij op voorraad en we streven ernaar om zoveel mogelijk in één keer uit te leveren. Maar het kan zo zijn dat er een aantal boeken via nalevering worden verstuurd. 

Wat moet ik doen als ik voor meerdere scholen tegelijk wil bestellen?

Als naar iedere school één pakket gaat, is het belangrijk om per school een bestelling te plaatsen via het bestelformulier op onze webshop. 

Wat doe ik als ik andere boeken wil dan die in deze pakketten zitten?

Als de startcollectie pakketten niet aansluiten op de behoeftes van jouw school, kan je via collectie op maat een collectie laten samenstellen speciaal voor jouw school.

Wat is plankklaar koppelen?

Dit is een service/mogelijkheid voor openbare bibliotheken en scholen die werken met Aura bibliotheeksoftware. Door de RFID-labels te scannen kan men de collectie koppelen aan hun catalogus. Wij noemen dat plankklaar koppelen. 

Welke prijs kan ik verwachten per pakket?

De startcollectie van 500 boeken kost circa €8500. Voor een pakket van 750 titels betaal je circa €12.750 en voor een pakket van 1000 titels €16.750. De startcollectie valt onder een thema-aanbieding. De genoemde prijzen zijn een indicatie en zijn inclusief kortingen, inclusief inwerken tot een volwaardig mediatheekboek en exclusief btw.

Schoolbibliotheek vergroot leesplezier en leesvaardigheid

Met deze nieuwe startcollecties kunnen scholen snel en gemakkelijk een kwalitatieve bibliotheek op school op zetten.

Leerlingen kunnen genieten van een diverse en up-to-date boekencollectie die hun leesvaardigheid en interesse in boeken zal vergroten. Het is een handige en effectieve manier voor scholen om te investeren in het stimuleren van het lezen bij hun leerlingen zonder dat het al te veel tijd in beslag neemt. 

Kunnen we helpen met je schoolbibliotheek?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op