NOT Beurs 2023
NOT NBDB

NBD Biblion is ook dit keer weer te vinden op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), de grootste vakbeurs van de onderwijsbranche. Kom je langs bij de stand van NBD Biblion?

Meld je gratis aan

Recensie-exemplaren opsturen

Wil je jouw titel laten opnemen in ons wekelijkse bibliotheekaanbod? Wij ontvangen graag:

  • 2 exemplaren van een nieuw, niet eerder uitgegeven, boek.
  • 1 exemplaar van een herdruk (mits er minimaal 80 weken zijn verstreken tussen de laatste opname van deze titel in ons aanbod en het verschijnen van de herdruk).
  • 1 exemplaar van digitale media (dvd’s, luisterboeken, games etc.).

We zijn bezig om het aanleveren van fysieke exemplaren te digitaliseren. Lees meer over het nieuwe proces en de voordelen daarvan voor jou als uitgever.

Eerste klant ontvangt collectieadvies obv data

Zo werkt het

Voeg bij de recensie-exemplaren een begeleidende tekst toe met daarin de winkelprijs, boekhandelskorting en je adresgegevens. Gebruik daarvoor deze voorbeeldbrief

Je recensie-exemplaren kun je sturen naar:

Stichting NBD Biblion
Afdeling Aanbodselectie
Postbus 7454
2701 AL Zoetermeer

FAQ

Komen jouw titels bij het Centraal Boekhuis terecht?

Dan is het makkelijker om daar de recensie-exemplaren voor ons ‘in nota’ te zetten (met 100% korting). Daarvoor heb je ons CB aansluitnummer nodig: 72.29194.01. Dan ontvangen wij automatisch een recensie-exemplaar, zodra de titel verschijnt.

NB: dit is niet mogelijk indien je een Centraal  Boekhuis Compacte Dienstverlening aansluiting hebt.

Waar kan ik materialen voor de bibliotheek bestellen?

Bibliotheekmaterialen kan je bestellen in de webshop.

Wat is boekhandelskorting?

NBD Biblion is een boekhandel voor de openbare bibliotheken. Van alle uitgevers ontvangt NBD Biblion een marktconforme boekhandelskorting. De korting gebruiken we om het boek onder de aandacht van de openbare bibliotheken te brengen en geschikt te maken voor bibliotheekgebruik.

Daarnaast zorgen we voor de distributie van NBD Biblion naar alle bibliotheken in Nederland. Onze inkoopvoorwaarden zijn:

  • Bij inkoop voor verschijnen van een nieuw boek (titel) is de inkoopmarge 45% DIO.
  • Bij inkoop na verschijnen van een boek (titel) is de inkoopmarge 43% DIO.
  • Distributie- en verzendkosten zijn altijd voor rekening van de uitgever.

Worden alle recensie-exemplaren in het aanbod opgenomen?

Jaarlijks verschijnen er zo’n 25.000 titels in het Nederlands taalgebied. We nemen ongeveer 15.000 titels op in het aanbod. We selecteren de titels waarvoor wij belangstelling verwachten bij de openbare bibliotheken. We zullen dus niet alle titels opnemen in ons aanbod. Wanneer jouw titel niet in ons aanbod wordt opgenomen, ontvang je hierover bericht. We kunnen geen recensie-exemplaren retour sturen.

Meer informatie over aanschafinformatie

In onze FAQ vind je meer informatie over de aanschafinformatieteksten. Is je vraag hiermee niet beantwoord? Onze medewerkers helpen je graag verder:

We zijn telefonisch bereikbaar via (079) 3440 344.

Kunnen we helpen?

Heb je een andere vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je en kijken met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op