Filter
Selecteer dienst
Diensten

Door wie en hoe wordt Bibendo gebruikt?

Bibendo wordt vooral gebruikt door bibliotheken, maar ook het onderwijs kan games maken in Bibendo. Bijvoorbeeld om de lesstof op een interactieve manier uit te leggen. Omdat het maken van een game heel laagdrempelig is, is het heel makkelijk in het gebruik. Binnen je organisatie kun je afstemmen wie hier de tijd in investeert.

Hoeveel recensie-exemplaren heeft NBD Biblion nodig?

Wij ontvangen graag:

  • 2 exemplaren van een nieuw, niet eerder uitgegeven, boek.
  • 1 exemplaar van een herdruk (mits er minimaal 80 weken zijn verstreken tussen de laatste opname van deze titel in ons aanbod en het verschijnen van de herdruk).
  • 1 exemplaar van digitale media (dvd’s, luisterboeken, games etc.)

Kan ik het machineonderhoud door jullie laten uitvoeren?

Ja, dat kan. Je kunt bij aankoop van de machine een onderhoudscontract afsluiten.

Op welke apparaten kunnen de games gespeeld worden?

Voor sommige spellen moet je rondlopen of foto’s maken en dingen scannen. Dat gaat minder makkelijk met een computer. Daarom raden we aan om de spellen te spelen op een telefoon of tablet. Spellen met minder interactie kunnen ook gespeeld worden op de computer.

Stel ik word 2 jaar lid en besluit daarna mijn lidmaatschap op te zeggen. Wat gebeurt er dan met de games die ik gebouwd heb?

De games die je hebt gebouwd, blijven bestaan en gebruikers kunnen deze nog steeds spelen. Het is alleen niet meer mogelijk om iets te wijzigen in de game en de resultaten hiervan in te zien. Daarnaast kun je geen gebruik meer maken van de games van andere bibliotheken. 

Waar kan ik materialen voor de bibliotheek bestellen?

Bibliotheekmaterialen kan je bestellen in de webshop.

Wat is boekhandelskorting?

NBD Biblion is een boekhandel voor de openbare bibliotheken. Van alle uitgevers ontvangt NBD Biblion boekhandelskorting. Om je een indicatie te geven: bij algemene boeken is de boekhandelskorting minimaal 43%, voor wetenschappelijke boeken 30% en voor schoolboeken 20%. De korting gebruiken we om het boek onder de aandacht van de openbare bibliotheken te brengen en geschikt te maken voor bibliotheekgebruik.

Worden alle recensie-exemplaren in het aanbod opgenomen?

Jaarlijks verschijnen er zo’n 25.000 titels in het Nederlands taalgebied. We nemen ongeveer 15.000 titels op in het aanbod. We selecteren de titels waarvoor wij belangstelling verwachten bij de openbare bibliotheken. We zullen dus niet alle titels recenseren en opnemen in ons aanbod. Wanneer jouw titel niet in ons aanbod wordt opgenomen, ontvang je hierover bericht. We kunnen geen recensie-exemplaren retour sturen.