Voor recensenten

NBD Biblion publiceert jaarlijks ruim 20.000 aanschafinformaties (korte besprekingen) van nieuw verschenen en pas herdrukte Nederlandse fictie en non-fictie, audiovisuele materialen en vreemdtalige fictie. De aanschafinformaties spelen een belangrijke rol bij de selectie in de Nederlandse openbare bibliotheken. Vaak wordt op basis van deze korte besprekingen besloten een titel al dan niet te kopen. De Nederlandse bibliothecaris krijgt zo al decennia lang via de vele duizenden aanschafinformaties een vrij compleet en deskundig beeld van de algemene mediamarkt.

Metadata

700 externe recensenten

Voor het schrijven van de vele duizenden aanschafinformaties maakt NBD Biblion gebruik van de deskundigheid van ruim 700 externe recensenten: van kosmologen tot streekhistorici, van dichters tot computerprogrammeurs, van latinisten tot striptekenaars, van gerontologen tot kinderboekenschrijvers. Daardoor zijn de aanschafinformaties ook interessant voor gebruik in het onderwijs, voor bibliotheekgebruikers en voor bezoekers van websites (internetboekhandels).

Inloggen als recensent

Kunnen we helpen?

Heb je een vraag? Onze medewerkers helpen je graag verder. Ze adviseren je waar nodig en kijken ze met je mee welk product of welke dienst bij je past.

Neem contact op