Winnaars van de Kinderjury 2022 zijn bekend

Thomas van Grinsven & Rutger Vink hebben met hun boek De magische halsband (Kosmos) de Kinderjury 2022 gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar wint Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken (Luitingh-Sijthoff). De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. Tijdens de Stemweken stemden maar liefst 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar.

 

Uitreiking

De prijzen werden uitgereikt door presentatoren Rachel Rosier (host Zapp) en Jasey Harders (tiktokker) op de eerste editie van Het Grote Kinderjury Feest. Dat deden zij onder toeziend oog van het Kinderboeken Leesteam en meer dan 100 kinderen in de zaal. Kinderboekenauteur Erik van Os en jonge dansers van Lucia Marthas Institute for Performing Arts traden op. Na de uitreiking konden de aanwezigen in Bibliotheek Neude in Utrecht op vossenjacht naar bekende figuren uit kinderboeken en was er uiteraard de gelegenheid een handtekening te scoren van de populaire auteurs.

Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welke auteurs de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken in ontvangst mogen nemen. Tijdens de Leesweken werden kinderen gestimuleerd zoveel mogelijk boeken te lezen. De Tiplijsten waren hierbij een handvat. Tijdens de Stemweken konden kinderen stemmen op hun favoriete boek. Maar liefst 52.448 kinderen deden mee, een recordaantal. Omdat wij graag initiatieven steunen, die het lezen van kinderen stimuleren, sponsoren we al een aantal jaar de Kinderjury.
De Kinderjury wordt georganiseerd door CPNB in samenwerking met strategisch partner DPG Media.