Wie wordt NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2023?

Jeugdspecialist 2023

Elk jaar benoemen we samen met een vakjury dé NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar. De beste Jeugdspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil, zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot 18 jaar én weet ook buiten de bibliotheek kinderen te enthousiasmeren met innovatieve initiatieven. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs: de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2023! De verkiezing is een samenwerking tussen Bibliotheekblad, CPNB en NBD Biblion. 

Collega’s uit de bibliotheekwereld kunnen een collega nomineren die echt een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. Een held in het bevorderen van leesplezier bij kinderen door bijvoorbeeld trainingen in 21e-eeuwse vaardigheden of Fablabs. De NBD Biblion Jeugdspecialist is als inspirator voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen en weet zowel binnen als buiten de bibliotheek een veilige en prikkelende leesomgeving te creëren. Vorig jaar werd Toos van den Beuken van Bibliotheek Helmond-Peel Jeugdspecialist van het Jaar. Volgt jouw collega haar op?

Nomineer jouw collega!
Ken jij zo’n topper van een jeugdbibliothecaris, leesconsulent, leescoach, educatiemedewerker of iemand die geweldige activiteiten kan organiseren, waardoor de bibliotheek voor alle kinderen relevant en interessant blijft? Meld deze collega dan snel aan en moedig ook vakgenoten aan om hetzelfde te doen, juist in deze tijd waarin jeugdspecialisten onmisbaar werk doen achter de schermen! Je hebt tot woensdag 10 mei 2023 de tijd om jouw nominatie in te dienen. In oktober zal de Top 3 bekend zijn.

Meld jezelf of je collega aan via nbdbiblion.nl/jeugdspecialist

Dit jaar is de uitreiking in november
De uiteindelijke winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt (data onder voorbehoud) tijdens de uitreiking van de verkiezing van de Beste Bibliotheek en Jeugdspecialist van het Jaar in Zoetermeer. Je kunt ook jouw bibliotheek opgeven voor de verkiezing Beste Bibliotheek van het Jaar via de website van Bibliotheekblad.

De winnaar neemt naast de titel NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar ook een geldprijs van €1000,- in ontvangst, te besteden aan een project binnen de bibliotheek dat de jeugdafdeling ten goede komt.

NBD Biblion Jeugdspecialist 2023