Skillsdojo doet mee aan MediaMasters 2023

Mediamasters

Doet jouw klas al mee aan de game MediaMasters? Tussen 9 en 17 november is het weer de Week van de Mediawijsheid en Skillsdojo doet natuurlijk weer mee aan deze spannende game. Wie wordt dit jaar verkozen tot de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’? We hebben een aantal leuke vragen en een extra challenge bedacht om jouw klas mediawijs te maken. Schrijf jouw klas nu nog in!

Tussen 9 en 17 november is het weer de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week strijden duizenden klassen uit het primair onderwijs om de titel Meest mediawijze klas van Nederland. Dat doen ze onder andere door mee te doen aan de serious game MediaMasters.

MediaMasters is een gratis game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor leerlingen tussen de 10 en 12 jaar (po en so). Door het spelen van de game bouwen ze basiskennis op over mediawijsheid terwijl spelenderwijs ook taalvaardigheid en waar relevant basale rekenvaardigheden aan de orde komen. Dat ondersteunen we natuurlijk van harte. Daarom doen we met Skillsdojo mee aan de game.

Als Skillsdojo hebben we drie vragen voor de leerlingen bedacht over robots, programmeren en taal. Ook hebben we een hele leuke extra opdracht bedacht, we vragen de leerlingen namelijk een nieuw sociaal media platform te ontwikkelen.

Heb jij je nog niet aangemeld voor deze serious game? Meld jou klas nu aan via mediamasters.nl