Samen op één koers: leiderschapsprogramma (voor nu) afgerond

Begin juli is het Leiderschapsprogramma ‘Samen Vooruit’ binnen NBD Biblion afgerond. We hebben resultaten gepresenteerd, en met alle leidinggevenden teruggekeken op wat het leiderschapsprogramma de managers persoonlijk, maar ook de verschillende afdelingen heeft opgeleverd.

Samen op één koers

Afbeelding verwijderd.

Het was een inspirerende middag, vooral vanwege de tien afdelingspresentaties waarin enthousiast werd teruggekeken op wat de teams uit de bijeenkomsten met Roos Beelen en Caroline Hermans van BeInc. hebben meegenomen en waar ze als afdeling nu staan. De presentaties waren informatief, maar ook positief kritisch over wat er nog beter zou kunnen om als team te groeien.

Iedere afdeling presenteerde haar pay-off, oftewel: waar staan we voor als team? De slogans zijn terug te vinden op kubussen, die een mooi plekje krijgen in het gebouw. En het mooie is dat ze ook allemaal terugkomen in de pay-off van het MT, die natuurlijk staat voor waar we als hele organisatie voor staan: samen op één koers. Duidelijk is dat de werksfeer binnen teams positief beïnvloed is door het leiderschapsprogramma; teamleden hebben elkaar op een andere, betere manier leren kennen en weten elkaar nu in veel gevallen beter te vinden. Door een betere samenwerking is hulp vragen en bieden gemakkelijker, waardoor de werkdruk evenrediger verdeeld wordt. We danken BeInc. hartelijk voor de begeleiding, het leren en ontwikkelen binnen NBD Biblion is hiermee zeker niet afgerond, dat is een doorlopend proces!