Ontvang jij Kees Klomp in de bibliotheek?

Kees Klomp

Ken jij het boekje De Regenmaker van Kees Klomp? Het gaat over een vogeltje dat probeert in zijn eentje een grote brand te blussen en daarin om hulp vraagt. Een mooi verhaal dat staat voor zoveel meer. Schrijver Kees Klomp maakt met het verhaal een groot probleem bespreekbaar en laat zien dat je met kleine stapjes en een kleine beweging heel ver kunt komen. 

Kees Klomp vertelde eerder in een interview dat De Regenmaker een ‘hoopvol en positief toekomstverhaal’ is. “Het laat je voelen dat elke grote verandering klein kan beginnen. Een groots verhaal over een klein vogeltje in een klein boekje voor grote verandering.”

Kees Klomp heeft het verhaal van het vogeltje Olla al regelmatig voorgelezen aan kinderen en volwassenen en daar gaat hij mee daardoor. Daarom vragen wij jou of het je leuk lijkt om het thema Duurzaamheid te behandelen in de bibliotheek dankzij een bezoek van Klomp.

De Regenmaker


Wat precies?
Wij mogen drie bibliotheken in Nederland blij maken met een bezoek van Kees Klomp. Hij zal dan het verhaal van De Regenmaker voorlezen EN hij neemt heel wat exemplaren van het boekje mee om deze uit te delen.

Lijkt dit je leuk? Meld je dan hier aan.

Kees Klomp is onderzoeker en lector aan de Hoogeschool Rotterdam waar hij werkt aan economische systeemverandering, maar hij is ook vader van een zoontje die eens van school thuiskwam en hemvroeg waarom ze het niet over klimaatverandering hadden. Dat was voor Klomp het startpunt van De Regenmaker.