NBD Biblion trotse sponsor van de Kinderjury

Vandaag zijn de Leesweken van de Kinderjury officieel van start gegaan. De Kinderjury is de lezersprijs van het meest bekende merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Hierdoor krijgt het lezen van kinderboeken het hele jaar door aandacht. Tijdens de Leesweken van 4 maart t/m 10 mei, worden alle kinderen in Nederland aangemoedigd boeken te lezen. Op die manier kunnen zij het best bepalen wat hun favoriete boek is. Gedurende de Stemweek van 11 mei t/m 17 mei kunnen alle kinderen uiteindelijk stemmen op hun favoriete boek. Het Kinderboekenweek Leesteam, bestaande uit leesgierige kinderen, hoopt de aankomende weken alle kinderen van Nederland enthousiast te maken over het lezen van boeken.   

Troste Sponsor

Nina Nannini, Algemeen Directeur NBD Biblion: "NBD Biblion is met veel plezier en trots sponsor van de Kinderjury. De jeugd is een belangrijke doelgroep voor de openbare bibliotheek. De bibliotheek is voor kinderen een fijne plek waar ze vaardigheden op het gebied van taal, lezen en media ontwikkelen, zodat ze zich beter kunnen redden en zelfstandiger worden. NBD Biblion is gericht op het optimaal bedienen en ontzorgen van de bibliotheken en, in het kader van de Kinderjury, om het leesplezier bij jongeren te stimuleren".

NBD Biblion Jeugdspecialist 2020

De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs, namelijk: de NBD Biblion Jeugdspecialist Vakprijs! Om het belang van dergelijke specialisten te benadrukken is de verkiezing tot NBD Biblion Jeugdspecialist in het leven geroepen. Van 4 maart tot 15 april 2020 kunnen collega’s van de bibliotheek of favoriete jeugdspecialist voor deze prijs nomineren. Daarna zal een jury alle nominaties beoordelen en uiteindelijk de NBD Biblion Jeugdspecialist 2020 bepalen. De prijs wordt op woensdag 24 juni 2020 uitgereikt tijdens de uitreiking van de Lezersprijs van de Kinderjury.

Meer weten of al gelijk een nominatie insturen?
Klik hier