NBD Biblion en Bibliotheek AanZet tekenen voor de toekomst

ankie en nina tekenen contract

We hebben de handen ineen geslagen met de Bibliotheek AanZet en gaan de komende twee jaar intensief met elkaar samenwerken om de Dordrechtse bibliotheek te helpen met hun digitale transformatie. In maart tekenden beide directeuren Nina Nannini en Ankie Kesseler de overeenkomst waarin zij deze samenwerking vastlegden. 

“Wij zijn een bibliotheek van kansen, verhalen en mogelijkheden”, legt Ankie Kesseler hun vooruitstrevende houding uit. Over twee jaar opent de Dordtse bibliotheek de deuren van een hele nieuwe bibliotheek. “We verhuizen naar het Dordthuis. We maken nu al gebruik van digitale middelen om onze leden te helpen, maar bij de inrichting van de nieuwe bieb gaan we hier nog meer de nadruk op leggen. We maken daarvoor gebruik van de technologie van NBD Biblion.”

Innovatieve collectie-ontsluiting
We werken al jaren aan innovatieve collectie-ontsluiting en persoonlijke aanbevelingen. Met data-analyse kunnen kenmerken uit boeken kunnen worden gehaald. Deze inhoudelijke kenmerken kunnen worden gegroepeerd op bijvoorbeeld stijl of thema waardoor je nog makkelijker het juiste boek kunt vinden in de bibliotheek. “We kijken er enorm naar uit om onze technologie in te gaan zetten om de Dordtse missie naar de hybride bieb te ondersteunen. We hebben een enorme digitale gereedschapskoffer om met elkaar aan de slag te gaan”, vertelt Daniel Boers van NBD Biblion. 
Ook directeur Nina Nannini kijkt uit naar de samenwerking. “Er zijn zoveel kansen met deze tool. We zijn heel blij dat Bibliotheek Aanzet zich op deze manier met ons wil inspannen voor leesbevordering. Een project waar we allemaal energie van krijgen.”

Updates over de samenwerking
In de komende twee jaar zullen we nauw met Bibliotheek AanZet gaan samenwerken. De stappen van deze samenwerking delen we op deze webpagina om zo ook andere bibliotheken op de hoogte te houden en te inspireren.