Miriam Bakker verkozen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2020

Miriam Bakker van Bibliotheek Hilversum is door de vakjury verkozen tot NBD Biblion Jeugdspecialist 2020. Medewerkers uit de bibliotheekwereld konden van februari tot april 2020 een collega nomineren die er op het gebied van kinder- en jeugdboeken uitspringt. Uit meer dan 30 aanmeldingen is Miriam verkozen tot beste Jeugdspecialist van 2020. Naast Miriam Bakker waren ook Roos Visser van Bibliotheek Den Haag en Annette Janssen van Bibliotheek Den Bosch genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar. Miriam Bakker werd verrast in Bibliotheek Hilversum met de bekendmaking.

De vakjury over Miriam Bakker:

‘Via haar boekenblog bereikt ze met haar humor en persoonlijke stijl steeds meer doelgroepen. Bovendien is Miriam door een heel breed scala aan bibliotheken en experts genomineerd. Zeker in deze hectische tijd (corona crisis) heeft Miriam een hele positieve insteek en houdt ze het lezen actueel.’

Nominaties NBD Biblion Jeugdspecialist 2020

De beste jeugdboekenspecialist weet alles over kinderboeken, speelt in op de actualiteit, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Deze bevlogen jeugdspecialist verdient een prijs, namelijk: de NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar! Om het belang van dergelijke specialisten te benadrukken is de verkiezing tot NBD Biblion Jeugdspecialist in het leven geroepen.

De jury bestond uit: Eva Orta (DOK Delft en tevens NBD Biblion Jeugdspecialist 2019), Karen Bertrams (Probiblio) en Vera Wieringa (NBD Biblion). Naast Miriam Bakker waren ook Roos Visser en Annette Janssen genomineerd voor NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar.

NBD Biblion over de prijs:

‘Een jeugdspecialist is dé sleutel voor een kind tot de bibliotheek. Die weet welke boeken voor hem of haar geschikt zijn, die weet welke boeken bij de leeftijd en interesses passen en zij hebben een onuitputtelijke bron van kennis. NBD Biblion vindt dat belangrijk en daarom hebben we deze prijs in het leven geroepen.’

U heeft gekozen om cookies uit te schakelen. Om deze reden is YouTube content niet beschikbaar.
Klik hier om uw keuze aan te passen