Maak jouw jeugdcollectie op innovatieve manier toegankelijk

Module 3

Wil jij jonge lezers helpen met meer plezier te lezen? Ervoor zorgen dat zij de boeken die zij zoeken nog beter kunnen vinden? Goed nieuws! De jeugdboeken zijn toegevoegd aan ThemaKiezer en WelkBoek. Deze twee tools zorgen ervoor dat jij als bibliotheekmedewerker meer inzicht hebt in de collectie en je op de hoogte blijft van nieuwe titels. Daarnaast vinden jonge lezers hierdoor makkelijker boeken die zij graag lezen.

Wat kun je met deze tools?

ThemaKiezer
Wil jij voortaan minder tijd kwijt zijn aan het maken van themalijsten voor de bibliotheek? Gebruik dan de Themakiezer. Deze maakt themalijsten op maat. Zo heb je altijd een actuele en relevante lijst met boekentips bij de hand en hoef je die niet meer zelf op te stellen.

Handig als je bijvoorbeeld een leestafel voor bibliotheekbezoekers wilt opstellen tijdens een evenement. Of als je bijvoorbeeld titels wil aanbevelen die goed passen bij diverse programma-activiteiten.

WelkBoek
Welkboek is er voor de lezer die gericht zoekt. Bijvoorbeeld een vergelijkbaar boek van iets dat ze al hebben gelezen of naar een tip voor een boek binnen een thema of van een bepaalde schrijver. Met Welkboek geeft de lezer een kader aan en krijgt hij of zij vervolgens boekentips die passen binnen dat kader.

Zoals bijvoorbeeld “een spannende thriller over ontvoeringen” of “Een roman die zich afspeelt in Frankrijk”.  Een ontdekkingstocht door de bibliotheek!

ThemaKiezer en WelkBoek zijn producten van Bookarang. Bookarang is een innovatieve oplossing voor het ontsluiten van de bibliotheek collectie en het bevorderen van leesplezier.