Kom naar de Avond van het Spannende Boek!

Avond vh Spannende boek

Afgelopen week is de longlist bekend gemaakt van dé thrillerprijs van het jaar, de NBD Biblion Gouden Strop 2024. De uitreiking komt dichterbij; op 30 mei wordt de winnaar bekend gemaakt als feestelijke aftrap van de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude, en jij kan hierbij zijn!

Over de Avond van het Spannende Boek
Eregast is Anya Niewierra die ‘De Camino’, de bestseller, prijswinnende en meest uitgeleende titel van dit moment, schreef. Leer meer over de zaak Holleeder van rechter Frank Wieland, die ‘Het Proces’ schreef. En schuif aan bij de Moordwijven waar ze alles met je delen over hun nieuwste gezamenlijke titel ‘Cocktailmoorden’ en een quiz!. Ook Carina van Leeuwen, de koningin van de cold cases, word aan de tand gevoeld. En speciaal voor deze avond keert het boekenpanel van De Wereld Draait Door nog een keer terug voor de beste tips.

Scoor je (nieuwe) favoriete spannende boek bij een boekenkraam van Broese. Daar zijn ook meerdere signeersessies. Ga tot slot met een goodiebag, inclusief thriller, naar huis.

Het programma in het kort:

 • 18.00 - 18.45 uur · Uitreiking Gouden Strop
  Kom op tijd, als het Theater vol is, is de uitreiking te volgen via een livestream

 • 19.00 - 19.45 uur · Ronde 1
  Keuze uit 4 sessies waaronder het interview met eregast Anya Niewierra.

 • 20.00 - 20.45 uur · Ronde 2
  Keuze uit 3 sessies waaronder de bieb draait door en de Moordwijven.

 • 21.00 - 21.45 uur · Ronde 3
  Keuze uit 3 sessies waaronder interview met de kersverse winnaar van de Gouden Strop.

 • tot 22.00 uur
  Borrel, signeersessies en boekverkoop door boekhandel Broese. Laat je beste thrilleridee achter en maak kans op mooie prijzen.

Kaartverkoop
Als echte thrillerfan wil jij deze spannende avond vol interviews met thrillerauteurs, waargebeurde verhalen én boekentips niet missen! Je kan nu je kaartjes bestellen via de shop van Bibliotheek Utrecht. 

NBD Biblion trotse sponsor van Stichting Gouden Strop
De NBD Biblion Gouden Strop is de prijs voor het beste (oorspronkelijk) Nederlandstalige spannende boek en wordt al jaren samen met de Schaduwprijs uitgereikt. Sinds 2021 is NBD Biblion trotse hoofdsponsor van Stichting de Gouden Strop. We sponsoren dit initiatief om te zorgen dat er genoeg aandacht is voor het thrillergenre samen met alle betrokken auteurs en lezers. Om dit verder uit te dragen zijn we de Gouden Strop Thrillertour gestart, die jaarlijks voor een mooie toevoeging zorgt aan de activiteitenkalender van bibliotheken.