Jubileumboek '75 jaar vrijheid'

Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland. Arnon Grunberg schrijft in 2020 de 4 mei-voordracht en kiest tien gedichten om op 5 mei stil te staan bij het belang van vrijheid. 2020 is bovendien een jubileumjaar: vier  75 jaar vrijheid met het prachtige jubileumboek  75 jaar vrijheid.

75 jaar vrijheid

Zoals ieder jaar ontvangt iedere bibliotheek via ons de dubbeluitgave 4 en 5 mei. Dit jaar heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei Arnon Grunberg gevraagd om de voordracht voor 4 mei te schrijven. Bovendien kiest hij speciaal voor het jubileumjaar van de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei tien gedichten bij het thema vrijheid.

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid ontvangt iedere bibliotheek ook het jubileumboek '75 jaar vrijheid'. In dit bijzondere fotoverhalenboek vertellen 75 bekende en minder bekende Nederlanders – uit elk geboortejaar sinds 5 mei 1945 – hun verhaal over oorlog en vrijheid. Deze boeken zijn inmiddels door ons verzonden en cadeau gedaan door Stichting CPNB.