Het belang van de bibliotheek: publicatie in het Algemeen Dagblad

Ouders lezen boek met kind

Vandaag publiceerde het Algemeen Dagblad een artikel over het belang van de bibliotheek met daarbij de bibliotheek Hoogezand, winnaar Beste Bibliotheek van Nederland 2022, als voorbeeld uitgelicht. In het artikel staan bijdragen van Ilona Ebels van Biblionet Groningen, Jeltje van Nieuwenhoven en Nina Nannini, directeur van NBD Biblion.

Koning Willem-Alexander sprak in de troonrede uit: “Ook wil het kabinet de openbare bibliotheek op zoveel mogelijk plaatsen terugbrengen als plek waar mensen kunnen lezen, leren en elkaar ontmoeten”. In het artikel wordt verder ingegaan op dit belang en hoe dit bijvoorbeeld gedaan wordt bij bibliotheek Hoogezand.

Nina Nannini: “Bibliotheken hebben niet voor niets een functie die is vastgelegd in de Bibliotheekwet. Ze moeten alle Nederlanders toegang geven tot betrouwbare, onafhankelijke informatie, de mogelijkheid bieden tot individuele ontwikkeling waardoor mensen kunnen emanciperen, ontmoeting en debat organiseren, noem maar op. Daarmee staat een bibliotheek echt aan de basis van onze democratie”.

Beste Bibliotheek van Nederland
Bibliotheek Hoogezand werd vorig jaar de winnaar van de prijs Beste Bibliotheek van Nederland 2022. De prijs wordt georganiseerd door Bibliotheekblad in samenwerking met NBD Biblion. Door middel van de verkiezing willen we laten zien dat Nederland beschikt over aantrekkelijke, kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende bibliotheken die het waard zijn om in stand te houden.

Meer lezen over het belang van de bibliotheek en hoe dit bijvoorbeeld bij bibliotheek Hoogezand wordt gedaan? Lees het artikel op de website van het Algemeen Dagblad.

De genomineerden voor de Beste Bibliotheek 2023 vind je terug op onze website. De uitreiking voor Beste Bibliotheek 2023 en Jeugdspecialist van het Jaar vindt dit jaar plaats tijdens Bibliotheekplaza op 9 november in het KIT in Amsterdam.